HRM software | Personeelsinformatiesysteem - ICTinformatiecentrum.nl

HRM software

Met HRM software automatiseert u de administratieve processen rondom personeel, bijvoorbeeld die met betrekking tot personeelsgegevens, salarissen, verlof en verzuim, contracten, pensioenen, recruitment en urenregistratie. Moderne HRM (human resource management) oplossingen maken de uitvoering van deze HR taken effectiever en efficiënter, zeker omdat bijna alle HRM software tegenwoordig online (e-HRM, ESS en MSS) beschikbaar is en er steeds meer tools voor HR analytics en artificial intelligence beschikbaar zijn.

Wat zoekt u?

HRM oplossing > Bekijk alle HRM software op HRMsystemen.nl
HRM leverancier > Ontdek HRM leveranciers op ICTleveranciers.nl
Advies en hulp > Vind het specialisten die u kunnen helpen via de HRM box
Gratis informatie > Gratis beschikbaar via de kennisbank

Wat wilt u?

HRM project starten > Lees ‘Zo pakt u uw HRM software project aan’
HRM software selecteren > Gebruik de gratis HRM box en lees over HRM pakketselectie
HRM software implementeren > Lees over successen en fouten bij HRM implementatie
Geïnformeerd blijven > Volg de ontwikkelingen via de ICT nieuwsbrief

Bezoek ook onze HRM software portal

HRM software behoort samen met ERP, CRM, financiële en logistieke software tot de belangrijkste en meest toegepaste soorten bedrijfssoftware. Daarom heeft het ICT informatiecentrum een speciale website over dit thema: HRMsystemen.nl. Bezoek deze portal voor:

  • Overzicht van alle beschikbare HRM software
  • Meer over soorten HRM software en de toepassingen daarvan
  • Uitgebreide informatie over selectie en implementatie

 

Wat is HRM software?

HRM software is belangrijke bedrijfssoftware die u helpt bij het automatiseren en stroomlijnen van HR processen. Bekende toepassingen zijn het beheer van personeelsgegevens, werving, onboarding, prestatiebeoordelingen, verlofregistratie en salarisadministratie. Daarnaast biedt HRM software inzichten en rapportage op basis waarvan u betere beslissingen kunt nemen. Als de software veel functionaliteit biedt wordt er ook gesproken over een HRM systeem of HRM suite. Voor speciale toepassingen is ook veel losse HRM software beschikbaar.

Waarom HRM software toepassen?

Het gebruik van HRM oplossingen verbetert de efficiëntie van de werkzaamheden van de HR afdeling, vermindert handmatige taken en versterkt de betrokkenheid van HR medewerkers. Daarnaast centraliseert de software HR data, bevordert het compliance met arbeidsregels en ondersteunt het talentontwikkeling. Lees hier meer over voordelen van HRM software.

Zo pakt u uw HRM software project aan
Nieuwe HRM software nodig?
Lees deze adviezen!

Gatis HRM boeken

Maak gebruik van de scherpe visies, heldere tips, deskundige adviezen en praktische ervaringen van HRM software specialisten. U leest deze in de boeken die onderdeel zijn van de HRM box of die ook los verkrijgbaar zijn. Meer over HRM boeken.

HRM whitepapers

In diverse whitepapers leest u over de verschillende facetten van het toepassen van HRM software en de keuze van een goede oplossing. Trends, ontwikkelingen, achtergronden, tips en adviezen zijn allemaal terug te vinden in deze HRM whitepapers.

Wat is de beste HRM oplossing?

De beste HRM oplossing bestaat altijd uit de meest gunstige combinatie van goede, betrouwbare software en een optimale implementatie. Het realiseren daarvan stelt vanaf eerste oriëntatie en voorbereiding hoge eisen aan uw softwareproject. De gratis HRM box helpt u hierbij tijdens voorbereiding, selectie en implementatie. Bekijk de HRM box.
  

HRM software

Waaruit bestaat HRM pakketselectie?

Voldoet uw huidige HRM oplossing niet meer of wilt u gebruik maken van de moderne mogelijkheden van HRM oplossingen, dan gaat u op zoek naar een nieuw pakket. Het uitvoeren van die HRM pakketselectie is echter niet eenvoudig. U zal goed moeten bepalen welke functies het pakket moet hebben, u moet weten welke oplossingen beschikbaar zijn en u moet in kaart brengen welk type HRM oplossing het best past bij uw organisatie. Lees hier meer over HRM pakketselectie

HRM software implementatie

Na de keuze van de software moet u deze op de juiste manier in gebruik kunnen nemen. Dit wordt mogelijk gemaakt in de implementatiefase. Tijdens de implementatie krijgt de software de werking die u wenst, wordt de data van het oude systeem overgezet in het nieuwe en worden noodzakelijke koppelingen met andere software gerealiseerd. Lees hier wat er verder nog komt kijken bij een HRM software implementatie en hoe u deze zo goed mogelijk uitvoert.

Volg de ICT ontwikkelingen!

Als u in uw organisatie meebeslist of meedenkt over HRM software of andere ICT toepassingen, houden wij u via de ICT nieuwsbrief op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen. Wekelijks lezen al meer dan 14.000 ondernemers, managers en andere betrokkenen bij zakelijke ICT toepassingen de ICT nieuwsbrief. Mis de belangrijkste berichten niet!

aanmelden ICT nieuwsbrief

Voordelen van HRM software

HRM processen worden omgeven door veel administratie, documenten en data. Een HRM oplossing helpt u bij het in goede banen leiden van deze processen. Drie partijen hebben daar baat bij en ondervinden de voordelen: HRM managers, HRM medewerkers én werknemers. Lees hier meer over de voordelen van HRM software.

Meer informatie over HRM systemen

Informatie over de keuze van HRM systemen krijgt u ook via diverse andere kennisproducten en websites van het ICT informatiecentrum. Over HRM software heeft het ICT informatiecentrum een speciale website: HRMsystemen.nl.


HRM software

Wat is HRM software?
Ontdek de mogelijkheden