HRM software | Personeelsinformatiesysteem - ICTinformatiecentrum.nl

HRM software

Alles over de selectie en implementatie van een personeelsinformatiesysteem

Met HRM software automatiseert u administratieve processen rondom personeel (personeelsinformatiesysteem). Het ICT informatiecentrum biedt u kennis en informatie waarmee u betere keuzes kunt maken en weet hoe u een HRM software project optimaal organiseert en uitvoert.

Op en via deze pagina

 

Wat is HRM software?

Met HRM oplossingen automatiseert u alle administratieve processen rondom personeel, met betrekking tot personeelsgegevens, salarissen, contracten, pensioenen, verlof en verzuim, urenregistratie, enz. Human resource management software maakt de administratieve taken effectiever en efficiënter, zeker als internet daar een rol bij speelt (e-HRM, ESS en MSS). Meer over de keuze en toepassing van een personeelsinformatiesysteem leest u in de HRM box, boeken, whitepapers, en overige publicaties die het ICT informatiecentrum in samenwerking met human resource management software specialisten heeft samengesteld.

Zo pakt u uw HRM software project aan
Nieuwe HRM software nodig?
Lees deze adviezen!

HRM boeken

Maak gebruik van de scherpe visies, heldere tips, deskundige adviezen en praktische ervaringen van tientallen human resource management software specialisten. U leest deze in de boeken die onderdeel zijn van de HRM box. Gebruik de overzichten en checklists in het Handboek Softwareselectie en bepaal de rol van een externe ICT adviespartner.

HRM whitepapers

In diverse whitepapers leest u over de verschillende facetten van het toepassen van human resource management software en de keuze van een goede oplossing. Trends, ontwikkelingen, achtergronden, tips en adviezen zijn allemaal terug te vinden in de whitepapers die het ICT informatiecentrum over dit thema publiceert.

Zo vraagt u een HRM box aan

Lees in de HRM box hoe u ervoor zorgt dat human resource management software leveranciers hun beloften waarmaken en planningen en budgetten nakomen. In het boek ‘HRM software selectie’ (onderdeel van de HRM box) leest u wanneer het in deze fase fout kan gaan en hoe u dat voorkomt. De keuze van een goede implementatiepartner is belangrijk.   

HRM software

HRM pakketselectie

Voldoet uw huidige HRM oplossing niet meer of wilt u gebruik maken van de moderne mogelijkheden van HRM oplossingen, dan gaat u op zoek naar een nieuw pakket. Het uitvoeren van die HRM pakketselectie is echter niet eenvoudig. U zal goed moeten bepalen welke functies het pakket moet hebben, u moet weten welke oplossingen beschikbaar zijn en u moet in kaart brengen welk type HRM oplossing het best past bij uw organisatie. Lees hier meer over HRM pakketselectie

HRM software implementatie

Na de keuze van een HRM pakket is het noodzakelijk om de software op de juiste manier in gebruik te nemen. Dit gebeurt in de implementatiefase. Lees hier wat er komt kijken bij een HRM implementatie en hoe u deze zo goed mogelijk uitvoert.
HRM software implementatie

Volg de ICT nieuwsbrief

Als u verantwoordelijk bent voor de HRM toepassingen in uw organisatie, houden wij u via de ICT nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen die belangrijk voor u kunnen zijn. Overladen zullen wij u niet. Wij informeren u alleen over het nieuws dat van belang is. Hiermee kunt u de grote lijnen te blijven volgen en hier tijdig naar handelen. Uw mailadres is voldoende om u aan te melden voor de ICT nieuwsbrief.

aanmelden ICT nieuwsbrief

Voordelen van HRM software voor drie partijen

HRM is ontegenzeggelijk het werk van mensen voor mensen. Maar om dit mensenwerk in goede banen te leiden krijgt u te maken met veel administratie, documenten en data. Een HRM oplossing helpt u daarbij. In één oplossing biedt het drie partijen grote voordelen: de HRM manager, werknemer én HRM medewerker. Lees hier welke voordelen dit zijn.

Meer informatie

Informatie over de keuze van HRM systemen krijgt u ook via diverse andere kennisproducten en websites van het ICT informatiecentrum. Lees daarom meer over human resource management software op de speciale website HRMsystemen.nl van het ICT informatiecentrum.


HRM software

Wat is HRM software?
Ontdek de mogelijkheden