WMS selectie | Vind uw WMS - ICTinformatiecentrum.nl

WMS selectie

 • Wat moet u weten over WMS selectie?
 • Hoe selecteert u de beste WMS oplossing, leverancier of adviseur?
 • Maak bij WMS selectie altijd gebruik van de WMS box

   
  WMS selectie richt zich op het vinden van een WMS oplossing die het beste past bij uw organisatie, de processen in en rondom uw warehouse en de eisen die u aan het warehouse management systeem stelt. Hiervoor zult u WMS software met elkaar moeten vergelijken, een keuze moeten maken en moeten bepalen welke WMS leverancier u gaat helpen met de implementatie. Voor alle stappen in het selectietraject kunt u gebruikt maken van de WMS box. Deze helpt u in iedere fase bij het nemen van goede beslissingen, het voorkomen van fouten en het optimaal aansturen van uw project.

  WMS selectie? De WMS box helpt u!

  Welke software heeft u nodig?

  WMS software is bedoeld voor het zo compleet mogelijk automatiseren van het magazijnbeheer. Gekoppeld aan ERP software, een transport management systeem en/of dataoplossingen zijn het meestal complexe en veelomvattende ICT oplossingen. Toepassingen zijn dan ook in grotere magazijnen en distributiecentra met veel producten en hoge omloopsnelheden. Kleinere magazijnen hebben vaak voldoende aan losse voorraadbeheersoftware of een separaat voorraadbeheersysteem. Ook voorziet veel ERP software in een WMS oplossing.

  Wat is belangrijk bij WMS selectie?

  U heeft keuze uit tientallen warehouse management systemen. Alle hebben ze hun eigen specifieke kenmerken, eigenschappen en toepassingen. Voor een goede selectie moet u WMS oplossingen met elkaar kunnen vergelijken. Spreek daarvoor met specialisten die niet alleen kennis en ervaring hebben met de WMS software die zij kennen of zelf leveren, maar vooral met specialisten die daarnaast ook ervaring en kennis hebben van uw logistieke processen in uw magazijn. De belangrijkste tips en adviezen hierover leest u in het whitepaper ‘Hoe pakt u uw WMS project aan?’. Download hier dit whitepaper

  WMS software selectie
  WMS project starten?
  Lees deze adviezen!

   
   
  WMS selectie
   
   

  Tips over WMS selectie

  • WMS projecten zijn complexe ICT projecten, ondermeer vanwege het enorme aanbod van WMS systemen, de lastige analyse van uw logistieke proces en de vele mogelijkheden om WMS software te configureren. Hulp is bijna altijd nodig. Wacht daar niet mee tot u vastloopt.
  • Vaar bij WMS pakketselectie niet blind op wat externe consultants u adviseren. Bouw altijd ook zelf kennis op over het selectie- en implementatietraject. Zorg dat u iedere keuze zelf kunt begrijpen en onderbouwen.
  • Maak gebruik van een WMS specialist die verstand heeft van uw type bedrijfsproces en ervaren is binnen uw branche.
  • Richt u niet te snel op grote spelers op de WMS markt. Voor u minder bekende WMS software en WMS dienstverleners bieden vaak oplossingen met heel eigen eigenschappen en voordelen.
  • Lees het boek ‘Komt een CEO bij de IT dokter’, dat u ontvangt als onderdeel van de WMS box. Hierin wordt op basis van praktijkervaringen uitgelegd waarop veel IT projecten
   mislukken en hoe u die mislukking bij uw WMS project kunt voorkomen. Als het misgaat is dat namelijk meestal al veroorzaakt voor en tijdens de selectie.
  • Maak met iedereen die bij uw WMS project betrokken is over alles wat het selectietraject aangaat goede afspraken en leg die altijd vast.
  • Een goede business case is essentieel om de kwaliteit van uw keuze te kunnen bepalen. Stuur deze tijdens het project bij. Omstandigheden kunnen tijdens het project veranderen.
  • In de selectiefase is voor WMS leveranciers niets een probleem en alles kan opgelost worden. Zorg ervoor dat u doorvraagt, garanties krijgt en referenties kent. Daarmee voorkomt u dat beperkingen van een WMS pakket pas blijken als de implementatie ervan al is begonnen.
  • Beoordeel een WMS oplossing niet alleen op de specificaties van de software zelf, maar met name ook op de kwaliteit van de leverancier ervan. De implementatiefase die volgt op de selectiefase is een periode van intensieve samenwerking met de leverancier. Zonder voldoende ‘klik’ zal uw WMS project stroef verlopen, met alle gevolgen van dien.
  • Voorkom dat uw WMS project qua kosten en planning ontspoort. Controleer tijdens de selectiefase welke leveranciers u de meeste zekerheden bieden en realiseer u dat van ‘minderwerk’ zelden sprake is en van ‘meerwerk’ bijna altijd.
  • Het is onmogelijk om via een online selectietool of een kort telefonisch interview een WMS pakket te selecteren. Dergelijke diensten bestaan in werkelijkheid uit niet meer dan het adviseren van oplossingen waarvoor de leverancier daarvan voor de uitkomst van dit advies betaalt.
  • Maak gebruik van de gratis WMS box! Deze bevat alle belangrijke informatie, adviezen en tips over WMS selectie. WMS box

  Heeft u een vraag over WMS selectie?

  Bel ons gerust op 030 227 21 20. Wij helpen u graag!