CRM leveranciers | Overzicht - ICT informatiecentrum

CRM leveranciers, oplossingen en adviseurs

CRM leveranciers kunnen verschillende rollen hebben. Zij zijn ontwikkelaar of reseller van een bepaalde CRM oplossing, zij implementeren de software voor u, adviseren u of zijn de hostingprovider voor de cloudoplossing die u gaat gebruiken. In alle gevallen hebben ze grote invloed op het succes van uw CRM project.

Op onze website ICTleveranciers.nl vindt u CRM oplossingen, leveranciers en adviseurs:

  • Passend bij uw bedrijfsgrootte
  • Passend bij uw toepassing en branche
  • Passend bij het oplossing die u zoekt

    CRM leveranciers

 


 

Softwareleveranciers

Er zijn twee soorten CRM leveranciers die u de CRM software kunnen leveren: leveranciers die software zelf ontwikkelen en verkopen, zoals Microsoft, Salesforce, SAP, Super Office en Teamleader en leveranciers die CRM software niet zelf ontwikkelen, maar zich beperken tot de levering en implementatie. Dit zijn meestal de dealers of resellers van de eerste groep CRM leveranciers.

Het voordeel om gebruik te maken van dealers en resellers is vaak dat zij vanwege hun gerichte branche- en proceskennis, goede begeleiding kunnen bieden bij het afstemmen van de software op uw bedrijfsprocessen. Sommige van deze CRM leveranciers bieden daarom ook eigen, door henzelf ontwikkelde software aan die aanvullend is op het standaardproduct. Hierdoor is deze CRM software nog beter geschikt voor bepaalde toepassingen.

Implementatiespecialisten

CRM implementatiespecialisten zijn niet zelf de ontwikkelaar van software, maar richten zij zich op het installeren, configureren en volledig bedrijfsklaar maken van nieuwe CRM oplossingen. Vanwege de grote kennis die dit vraagt van de oplossing zelf, beperken CRM leveranciers die als implementatiepartner werken zich vaak tot één of twee verschillende softwareproducten.

Hoe kiest u een CRM leverancier?

Bij CRM projecten heeft u te maken met zowel de selectie van de software zelf als met de keuze van een CRM leverancier. De meeste CRM oplossingen hebben namelijk meerdere aanbieders. Nadat u een shortlist van voor u mogelijk toepasbare CRM oplossingen heeft samengesteld, is uw volgende stap het bekijken van softwaredemo’s en eventuele bezoeken aan klanten van de aanbieder. Dan wordt ook snel duidelijk of een CRM leverancier uw branche en bedrijfsprocessen echt goed kent. Lees hier meer over CRM selectie.

Meer weten? Vind alle informatie via de CRM kennisbank