ICT leveranciers | Overzicht van aanbieders - ICTinformatiecentrum.nl

ICT leveranciers, oplossingen en adviseurs

ICT leveranciers helpen je met het leveren of implementeren van ICT oplossingen. Zij geven je advies over de beste keuzes en toepassingen. Of zij bieden andere vormen van hulp, waardoor je ICT oplossingen succesvol in jullie organisatie kan toepassen. Daarbij is het belangrijk dat leveranciers, oplossingen en adviseurs zo optimaal mogelijk passen bij jullie bedrijfsgrootte, toepassing en branche. Hier vind je ze.

ICT leveranciers en hun oplossingen

Informatie over leveranciers, adviseurs en hun producten en diensten vind je vooral op hun eigen website. Daar is alles actueel en compleet. Je bereikt deze via de onderstaande pagina’s of ICTleveranciers.nl.

ERP leveranciers
HRM software leveranciers
CRM leveranciers
DMS leveranciers
WMS leveranciers
BI software leveranciers

Kijk per ICT oplossing voor overige leveranciers.

 

Zo pak je jullie softwareproject aan


 

Meer over ICT leveranciers

 

Wat zijn ICT leveranciers?

ICT leveranciers zijn de aanbieders van zowel ICT producten als diensten. Enerzijds leveren zij de hardware of softwareoplossing en anderzijds de werkzaamheden die nodig zijn voor de implementatie daarvan. Serviceproviders bieden hun ICT oplossingen aan als cloudoplossing. Consultants zorgen voor advies en begeleiding tijdens het project. Bij de keuze van een ICT leverancier speelt een aantal aspecten en eisen een belangrijke rol.

 

Wat is belangrijk bij softwareleveranciers?

Het grootste deel van alle ICT oplossingen is gerelateerd aan software. Binnen ICT projecten heb je daarom al snel te maken met softwareleveranciers. Welke eisen kan je aan de aanbieder van een softwareoplossing stellen? En hoe zorg je voor een goede samenwerking met een softwareleverancier? Deze aspecten zijn daarbij van belang:

  • Ervaring en expertise – Vraag naar de ervaring en expertise van een leverancier. Hoe lang is deze al actief in de branche en welke soortgelijke projecten heeft deze succesvol afgerond? Zorg ervoor dat een leverancier van software over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om aan jullie specifieke softwarevraag te kunnen voldoen.
  • Kwaliteit en betrouwbaarheid – Stel eisen aan de kwaliteit van de software. Vraag naar de gebruikte ontwikkelmethoden, testprocessen en kwaliteitsborgingsmaatregelen. Controleer de betrouwbaarheid van de leverancier door referenties te checken en te vragen naar een SLA (service level agreement) of garanties met betrekking tot prestaties en uptime.
  • Schaalbaarheid en flexibiliteit – Zorg ervoor dat de leverancier in staat is om schaalbare en flexibele oplossingen te bieden die kunnen meegroeien met je organisatie. Softwareaanbieders moeten in staat zijn om schaalbare en flexibele software te leveren die kan worden aangepast aan veranderende behoeften en vereisten.
  • Ondersteuning en onderhoud – Informeer naar de ondersteunings- en onderhoudsdiensten die een softwareleverancier biedt. Zorg ervoor dat er voldoende technische ondersteuning beschikbaar is en dat er regelmatige software-updates worden geleverd. Vraag naar de beschikbaarheid van documentatie, training en kosten voor toekomstige support.
  • Beveiliging en bescherming – Beveiliging is van groot belang bij zakelijke softwareoplossingen. Vraag naar de beveiligingsmaatregelen van de leverancier, inclusief databeveiliging, toegangscontrole en maatregelen tegen externe bedreigingen. Zorg ervoor dat de leverancier met zijn product voldoet aan wetten en regels op het gebied van datasecurity en privacy.
  • Kosten en contractvoorwaarden – Bespreek en onderhandel over de kostenstructuur en licentievoorwaarden. Zorg ervoor dat de kosten transparant zijn en dat er duidelijke afspraken zijn over onderhoudskosten, updates, upgrades en bijkomende kosten.
  • Referenties en klanttevredenheid – Vraag naar referenties om inzicht te krijgen in de ervaringen van andere klanten met de softwareleverancier. Hiermee kan je de betrouwbaarheid, klanttevredenheid en het vermogen van de leverancier om te voldoen aan verwachtingen beter beoordelen.

 


 

Wat is belangrijk bij implementatiepartners?

Implementatiepartners zorgen ervoor dat een nieuwe ICT oplossing werkend wordt op de manier die optimaal is voor jullie bedrijfsprocessen. Ook goede en betrouwbare ICT oplossingen kunnen namelijk verkeerd geïmplementeerd worden. De ICT oplossing zal je dan nooit de voordelen opleveren die je vooraf voor ogen had. De implementatie is dan ook de belangrijkste fase van een ICT project, waarmee het in de praktijk ook het meest misgaat.

Diverse basisaspecten die hierboven bij de softwareleverancier zijn genoemd, gelden ook voor implementatiepartners: ervaring, expertise, kwaliteit, betrouwbaarheid, kosten, contractvoorwaarden, referenties en klanttevredenheid spelen ook bij implementatiepartners een grote rol. Daarnaast zijn dit ook belangrijke aspecten:

  • Bekendheid met de software – Controleer of de implementatiepartner bekend is met de specifieke softwareoplossing die je wilt implementeren. Vraag naar hun ervaring met de betreffende software en of ze gecertificeerd zijn als partners van de softwareleverancier. Dit zorgt ervoor dat zij goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden, configuraties en best practices van de software.
  • Projectmanagementvaardigheden – Een goede implementatiepartner moet sterke skills hebben op het gebied van projectmanagement. Hij moet in staat zijn om het implementatieproces effectief te plannen, organiseren en beheren. Vraag naar de benadering van projectmanagement, inclusief het gebruik van methoden, tools en rapportagestructuren.
  • Technische vaardigheden en resources – Zorg ervoor dat de implementatiepartner beschikt over de nodige technische vaardigheden en resources om de implementatie succesvol uit te voeren. Dit omvat bijvoorbeeld technische consultants, ontwikkelaars en andere specialisten voor het installeren, configureren en aanpassen van de softwareoplossing.
  • Change management en training – Implementatiepartners moeten in staat zijn om change managementprocessen te faciliteren en training te bieden aan gebruikers van de software. Vraag naar hun aanpak van verandermanagement en hoe zij gebruikerstrainingen plannen en uitvoeren, zodat een soepele overgang naar de nieuwe software gegarandeerd kan worden.

 

Lees hoe je IT project succesvol wordt


 

Wat is belangrijk bij application service providers?

Steeds meer ICT oplossingen zijn oplossingen in de cloud. Application service providers of ASP’s zijn leveranciers van deze clouddiensten. De meeste eisen die je stelt aan andere ICT leveranciers gelden ook voor service providers. Extra zijn eisen op de onderstaande terreinen:

  • Betrouwbaarheid en beschikbaarheid – Zorg ervoor dat de ASP een betrouwbaar en stabiel platform biedt met een hoge mate van beschikbaarheid. ASP’s moeten in staat zijn om de applicaties en diensten continu beschikbaar te houden volgens een afgesproken service level agreement (SLA).
  • Beveiliging en gegevensbescherming – Beveiliging is van cruciaal belang bij ASP’s, aangezien zij toegang hebben tot je bedrijfsdata en applicaties. Stel eisen aan de beveiligingsmaatregelen die ze implementeren, zoals encryptie, toegangscontrole, gegevensversleuteling en beveiligingsaudits. Zorg ervoor dat de ASP voldoet aan relevante beveiligingsnormen en regelgeving.
  • Prestaties en schaalbaarheid – De ASP moet in staat zijn om goede prestaties te leveren, ook tijdens piekbelastingen. Vraag naar hun ICT infrastructuur, netwerkcapaciteit en schaalbaarheidsmogelijkheden om ervoor te zorgen dat zij kunnen voldoen aan de eisen van je bedrijf op het gebied van gebruikersaantallen en datahoeveelheid.
  • Service en ondersteuning – Informeer naar de service- en supportdiensten die de ASP biedt. Zorg ervoor dat ze responsief zijn bij het oplossen van eventuele technische problemen, vragen of verzoeken om hulp. Vraag naar de beschikbaarheid van technische ondersteuning, communicatiemogelijkheden en eventuele kosten die verbonden zijn aan extra ondersteuning.
  • Data migratie en integratie – Als je bestaande data moet migreren naar de ASP of als integratie met andere systemen nodig is, zorg er dan voor dat de ASP ervaring heeft met dergelijke processen. Vraag de leverancier van clouddiensten naar hun expertise en de ondersteuning die zij bieden bij het migreren van gegevens en het realiseren van integraties met andere systemen.
  • Contractvoorwaarden – Lees de contractvoorwaarden zorgvuldig door en zorg ervoor dat deze volkomen duidelijk zijn. Besteed speciale aandacht aan tariefstructuren, contractduur, opzegmogelijkheden, dataveiligheid, aansprakelijkheid en vertrouwelijkheidsclausules.

Selecteer hier het type ICT oplossing waarvoor je een leveranciers of adviseurs zoekt en ontdek welke experts je kunnen helpen.