Pakketselectie | ICT oplossingen kiezen - ICTinformatiecentrum.nl

Pakketselectie

Zo kiest u uit beschikbare oplossingen

Hoe lastig het selecteren van de juiste bedrijfssoftware of andere ICT oplossing is, blijkt al uit het enorme aanbod van oplossingen en de ogenschijnlijk kleine verschillen daartussen. Hoe selecteert u de beste oplossing voor uw organisatie?

Pakketselectie

Een optimaal georganiseerd en uitgevoerd selectietraject is een voorwaarde voor de succesvolle implementatie van nieuwe bedrijfssoftware. Specialistische kennis is nodig om te kunnen bepalen waarin oplossingen van elkaar verschillen en aan welke eisen de nieuwe oplossing moet voldoen. Alleen al het doorgronden van uw bedrijfsproces en het signaleren van knel- en verbeterpunten daarin, is voor de meeste organisaties een lastige opgave. Om u daar optimaal op voor te bereiden geeft het ICT informatiecentrum u tips en adviezen. Met een reeks van gratis beschikbare kennisproducten kunt u zich zo goed mogelijk voorbereiden op het selectietraject en daar goede uitvoering aan geven.

Kennis en informatie

Pakketselectie, dat ogenschijnlijk overzichtelijk en goed zelf te doen lijkt, blijkt in de praktijk complex. Van een optimale pakketselectie plukt uw organisatie jarenlang de vruchten. Een verkeerde selectie kan organisaties in problemen brengen. En alles daartussenin zijn gemiste kansen. Met de bedrijfssoftware box van het ICT informatiecentrum beschikt u over alle informatie en tools die u helpen in ieder fase van het oriëntatie- en selectietraject. Bekijk de bedrijfssoftware box.

Hulp en advies bij pakketselectie

Hoe bepaalt u de eisen die u aan uw ICT oplossing stelt? Hoe krijgt u een overzicht van de mogelijkheden en wat bepaalt uw keuze? De softwarespecialisten die u kunt leren kennen na aanvraag van een box (informatie en selectietools), kunnen u met raad en daad helpen bij het beantwoorden van die vragen.

Belangrijkste aspecten

Om te bepalen welke software het best past bij uw organisatie zijn twee aspecten essentieel: (1) u moet softwareoplossingen ‘onder de motorkap’ kunnen beoordelen en vergelijken en (2) u moet uw eigen bedrijfsproces tot in detail analyseren om tot de juiste wensen en eisen te komen. De informatie en selectietools van het ICT informatiecentrum helpen u daarbij.

Vraag tijdig hulp bij pakketselectie

Veel organisaties verkijken zich op de complexiteit van het selectietraject. Het aanbod van softwareoplossingen is immers groot, uw eigen bedrijfsproces analyseren is lastig en het onderscheid tussen alle verschillende softwarepakketten is lastig te maken. Stel hulp en informatie daarbij niet uit tot u vastloopt. Het vertraagt uw softwareproject onnodig en de kosten lopen onnodig op.

Slechte adviezen

Wie helpt u bij de selectie van uw bedrijfssoftware of andere IT oplossing? Er zijn diverse partijen die u gratis hulp aanbieden bij het selecteren van bedrijfssoftware. In bijna alle gevallen zijn deze partijen niet onafhankelijk in hun oordeel en adviseren zij u oplossingen waarover met de leveranciers daarvan bemiddelingsafspraken bestaan. Kleine kans dus dat u via zo’n dienst de best passende software zal vinden. Zorg daarom bij iedere pakketselectie ervoor dat u zelf voldoende kennis heeft over het oriëntatie-, selectie- en implementatietraject. Alleen dan kunt u iedere stap zelf begrijpen en verdedigen.


Lees ook dit over pakketselectie
Alles over het selecteren van bedrijfssoftware (Bedrijfssoftware box)
Vijf mogelijkheden voor het vervangen van bedrijfssoftware (whitepaper)
Waarom IT projecten mislukken (gratis e-boek)