ERP leverancier kiezen – ICTinformatiecentrum.nl

ERP leverancier kiezen

 • Hoe kiest u een ERP leverancier?
 • Waarom niet alleen de software zelf, maar juist ook de leverancier belangrijk is.
 • Benut alle informatie, adviezen en hulp van de gratis ERP box en de ERP kennisbank

Bij het kiezen van nieuwe ERP software, gaat het om twee onderdelen. De selectie van de software zelf en het kiezen van een ERP leverancier of implementatiepartner. Een groot aantal oplossingen hebben namelijk meerdere aanbieders. Onderstaand de belangrijkste aandachtspunten waar u op moet letten bij de keuze van een ERP leverancier. Meer informatie hierover ontvangt u via de ERP box.

 

Al 20 jaar de meest gebruikte informatiebron bij ERP selecties.

[ GRATIS ERP BOX ]

 

  Leverancier bepaalt het resultaat

  Met alleen ERP software beschikt u nog niet over een goed werkend systeem. Daarvoor moet de software ingericht worden op uw bedrijfsprocessen, moet al uw bestaande data bruikbaar zijn in het nieuwe systeem en moeten koppelingen met andere applicaties in uw organisatie gerealiseerd worden. De uitvoering van al deze werkzaamheden zijn cruciaal voor de werking van uw ERP oplossing en bepalen daarmee het resultaat van uw ERP project. Ga dus altijd zorgvuldig te werk bij het kiezen van een leverancier of implementatiepartner.

  Aantoonbare ervaring

  Productkennis, proceskennis en ervaring met vergelijkbare implementaties moeten aantoonbaar aanwezig zijn. Als een ERP leverancier beweert ervaring te hebben in uw markt, vraag hem dan vooral om een aantal klantnamen en gerealiseerde projecten. Het is belangrijk dat u daadwerkelijk nagaat hoever die ervaring strekt en hoe andere klanten denken over de samenwerking met die leverancier. Krijgt u die namen niet (spontaan) dan moet u zich afvragen of dit wel de juiste partner is voor u.

  Botsende belangen

  Hoewel iedere leveranciers en adviseur zegt het beste met u voor te hebben, hebben zij ook allemaal hun eigen belangen. Abonnementen, licenties of uren bepalen hun inkomsten, dus dat er niet altijd automatisch over de voor u meest gunstige oplossing wordt gesproken, hoeft geen verrassing te zijn. Zorg daarom dat u doorlopend precies weet wat er gebeurt en waarom. Vraag om alternatieve oplossingen, zodat u weet wat de kosten bepaald en of deze kosten lager kunnen. Een goede leverancier is volledig transparant over kosten, condities en verdere afspraken.

  Bekende en onbekende ERP leveranciers

  Het kiezen voor een grote bekende naam als ERP leverancier geeft niet altijd het beste resultaat voor úw organisatie. Het is daarom altijd belangrijk ook naar de andere opties te kijken. Een bedrijf dat in staat is om ERP software te leveren, inclusief de kennis van uw branche, kan u extra voordelen bieden. Ook de implementatie van ERP software zal, als een leverancier veel kennis heeft van uw markt en bedrijfsprocessen, een stuk soepeler verlopen.

 

Alle informatie over ERP oplossingen, toepassingen en leveranciers.

[ KENNISBANK ]

 

  ERP maatwerk

  Hoe bijzonder uw onderneming en activiteiten ook kunnen zijn, er zijn altijd andere organisaties die lijken op de uwe. Veel processen zijn daarom vergelijkbaar, ook als u ze net even iets anders uitvoert. Dat betekent dat ERP oplossingen in uw branche een groot deel van de door u gewenste functies kunnen bieden. Maatwerk is dan ook niet noodzakelijk. U kunt zich beperken tot standaardsoftware. Maatwerk is niet alleen duur (hoewel dat met low code applicaties mee kan vallen), het is ook lastig. Wanneer uw ERP systeem een software update krijgt, gaat het maatwerk daarin vaak niet automatisch mee. U kunt dan weer voor hoge kosten komen te staan. Streeft dus naar zoveel mogelijk standaardsoftware en pas uw bedrijfsprocessen daarop aan. Niet andersom.