Komt een CEO bij de IT dokter – Gratis boek

Komt een CEO bij de IT dokter

Het beste boek over IT projecten
  • Over waarom zoveel IT projecten mislukken en hoe je dat voorkomt.
  • Regelmatig terugkerend in de Managementboek top 100
  • Eén van de meest gelezen boeken over IT projecten.

 
Ontvang het gratis   |     Bestel het hier   |   Download de samenvatting  
 
De helft van alle IT projecten rondom bedrijfssoftware mislukt of levert niet het gewenste resultaat op. Bij oplevering heeft de software niet de verwachte functionaliteit, koppelingen met andere IT systemen geven problemen of het hele project heeft veel meer tijd en geld gekost dan vooraf was begroot. Ook een groot deel van andere IT projecten verloopt niet zoals gehoopt. Meestal om dezelfde redenen.
 

  • Wat gaat er mis bij IT projecten?
  • Waarom gaat het mis?
  • Hoe kunnen jullie problemen voorkomen?


 

Het succesvolle boek ‘Komt een CEO bij de IT dokter’ geeft hier antwoord op en behoort al 5 jaar tot één van de meest gelezen en gewaardeerde boeken over IT projecten. Je kunt het boek gratis ontvangen als onderdeel van een bedrijfssoftware box van het ICT informatiecentrum of hieronder gewoon bestellen.
 
 
Ontvang dit boek GRATIS   |   Download de samenvatting   |   Bestel het boek voor 39 euro

 
 

Het best verkochte boek over IT projecten (Managementboek, mei 2024).

 
 

Waar gaat het boek over?

Veel software- en andere IT projecten mislukken. Dat is niet alleen bij grote organisaties of overheden zo (waar overigens genoeg over problematische projecten naar buiten komt), ook in het mkb gaat onnodig veel mis. Dit boek vertelt je over de oorzaken daarvan, hoe je de symptomen van een dreigende mislukking op tijd herkent, hoe je fouten voorkomt en hoe je jullie project op een goede manier aanpakt, ook als je het voor een groot deel uitbesteedt. Het boek krijgt al 5 jaar veel waardering, vooral vanwege de herkenbaarheid voor iedere organisatie, de praktische oplossingen die worden aangedragen en de ervaring van waaruit het boek geschreven is.
 

Wat is het probleem bij IT projecten?

Bij de keuze van nieuwe bedrijfssoftware of een andere IT oplossing ligt een groot gevaar op de loer. Namelijk dat je bij de selectie van een nieuwe oplossing bestaande bedrijfsprocessen, ingeslepen gewoonten en verouderde wensen en eisen als uitgangspunt neemt. Het resultaat hiervan is dat je uiteindelijk kiest voor een softwareoplossing die voorbij gaat aan nieuwe mogelijkheden en verbeterde bedrijfsprocessen. Voor je het weet bouw je aan een nieuwe versie van het oude systeem, terwijl jouw organisatie beter af was geweest met een nieuw systeem met betere functionaliteit en eigenschappen.
 
Ook krijgen managers of medewerkers met een sterke eigen visie vaak teveel invloed op het project. Of wordt er te lang doorgebouwd aan een oplossing waarvoor de specificaties tijdens het project telkens veranderen. En zo zijn nog talloze voorbeelden waarbij je kan voorspellen dat het vroeg of laat de verkeerde kant opgaat met je IT project.
 

Daarom dit boek!

Met dit boek verklein je de kans dat jullie IT project terecht komt in een situatie waarin je al te laat bent om nog in te grijpen. Je weet beter hoe je jullie project aanpakt en nog meer helpt het boek je bij het ontwikkelen en implementeren van een passende en toekomstbestendige IT oplossing. Dat maakt dit boek een ‘must read’ voor iedere manager, ondernemer, projectleider of andere (mee)beslisser die betrokken is bij nieuwe bedrijfssoftware of andere IT toepassingen.
 

Ontvang dit boek GRATIS

Het boek is een uitgave van het ICT informatiecentrum. Daarom kan je het gratis ontvangen als onderdeel van de ERP box, CRM box, HRM box of één van de andere bedrijfssoftware boxen.

Kies een gratis box


 

Download de samenvatting

Ontvang deze direct in je mailbox.


 

Bestel het boek

Je kan het boek hieronder bestellen voor 39 euro inclusief verzendkosten. De factuur ontvang je via e-mail.

Bekijk meer (gratis) ICT boeken