ERP software selectie - ICT informatiecentrum

ERP software

Alles over de selectie en implementatie van ERP software

ERP software is in veel organisaties de belangrijkste bedrijfssoftware die gebruikt wordt. Beslissingen over de aanschaf of verbetering ervan moeten daarom goed en weloverwogen zijn. Om de selectie van ERP software en de implementatie ervan in uw organisatie optimaal te laten verlopen, kunt u gratis gebruik maken van de informatie van het ICT informatiecentrum, zoals de ERP box, boeken, whitepapers, checklists of gerichte informatie van specialisten.

Op deze pagina

 

Wat is ERP software?

ERP software (Enterprise Resource Planning) biedt u een geïntegreerde softwareoplossing voor de ondersteuning van meerdere primaire bedrijfsprocessen, zoals inkoop, voorraadbeheer, verkoop, service, productie en financiële administratie. Door de integratie van administratieve, logistieke, commerciële en financiële processen verbeteren de productiviteit, kostenbeheersing en efficiëntie van uw organisatie. Bekende ERP leveranciers zijn SAP, Microsoft, Oracle en Exact, maar er zijn honderden ERP oplossingen waaruit u kunt kiezen. Meer over de keuze en toepassing van ERP software leest u in de ERP box en in de boeken, whitepapers en overige media die het ICT informatiecentrum in samenwerking met ERP specialisten heeft samengesteld.

Zo pakt u uw ERP project aan
ERP project starten?
Lees deze adviezen!

Top 10 adviezen over ERP selectie

Uit de talloze adviezen, tips en aanwijzingen die u in alle publicaties en online informatie van het ICT informatiecentrum kunt lezen, zijn de meest belangrijke voor u gebundeld in dit whitepaper. Als u zich oriënteert op nieuwe ERP software bekijk dan de pagina ERP selectie.

Gratis ERP boeken

Basisboek ERP, ERP software, ERP software selectie, Haal alles uit uw software projecten en Handboek Softwareselectie. Het zijn enkele titels van de reeks boeken die het ICT informatiecentrum heeft samengesteld over de selectie en implementatie van ERP. Alle ERP boeken zijn samengesteld met medewerking van een reeks ERP specialisten en garanderen u daarom een groot aantal waardevolle tips en adviezen.

Download ERP whitepapers

Steeds meer specialisten op het gebied van ERP publiceren whitepapers en laten u zo delen in hun deskundigheid, visies en adviezen rondom ERP software. Een overzicht daarvan vindt u op onze speciale site hiervoor, ICTwhitepapers.nl. Ook via de ERP box heeft u toegang tot whitepapers over de toepassing, selectie en implementatie van ERP software. Lees meer over ERP whitepapers.

Zo vraagt u een ERP box aan

De ERP box is al jaren de meest gebruikte informatiebron bij de selectie en implementatie van ERP software. In de vorm van boeken, publicaties, checklists en selectietools beschikt u met de ERP box in iedere fase van uw ERP project over informatie waarmee u betere beslissingen kunt nemen. De box is gratis en bestaat uit unieke, door het ICT informatiecentrum samengestelde informatie. Hier kunt u alle informatie vinden over de ERP box.  

ERP pakketselectie

Het selecteren van een ERP pakket is lastig, vereist een goede voorbereiding en vraagt voldoende kennis en informatie bij uzelf. Goede ERP software verbetert uw bedrijfsproces en rendement. Verkeerd gekozen software kan uw bedrijfsproces hinderen of zelfs stilleggen. Dit geeft aan wat het belang is om uit honderden ERP systemen het beste ERP systeem te selecteren. Als u daarover (mee)beslist, begrijp dan altijd zelf hoe pakketselectie werkt en hoe u uw ERP project opzet en begeleidt. Dat maakt u minder afhankelijk van ERP leveranciers en consultants. Lees meer over ERP pakketselectie.

ERP implementatie

De implementatie van een ERP systeem verloopt helaas niet altijd zonder problemen. Planningen blijken te optimistisch, meerwerk komt eerder voor dan minderwerk en de complexiteit van de implementatie is vaak groter dan vooraf ingeschat. Veel van de problemen bij ERP implementatie zijn te voorkomen met een goede voorbereiding en de juiste selectie van partijen die u met de implementatie helpen. Wat er mis kan gaan en hoe u dat voorkomt, komt uitgebreid aan de orde in de informatie in de ERP box, boeken en whitepapers. Lees meer over ERP implementatie.

ERP systemen vergelijken

Tussen ERP systemen bestaat veel overlap in functionaliteit. Toch zijn er kenmerkende verschillen die ervoor zorgen dat het ene ERP systeem beter bij uw organisatie past dan het andere. Een compleet overzicht van alle beschikbare ERP pakketten, vindt u op de speciale website van het ICT informatiecentrum over ERP software, ERPsystemen.nl. Lees hier hoe u het best ERP systemen kunt vergelijken.

Stappenplan selectie

Zonder goede checklists en stappenplannen is het onmogelijk het selectie- en implementatietraject van ERP in goede banen te leiden. Voor iedere stap in deze trajecten informatie beschikbaar die u helpt om de selectie zo goed mogelijk te organiseren, zoals informatie over de keuze van een ERP leverancier, strategie, stappenplannen, selectie criteria en valkuilen. Alle informatie over ERP selectie vindt u ook terug in de ERP box.

Volg de ICT nieuwsbrief

Als u verantwoordelijk bent voor de ERP toepassingen in uw organisatie, houden wij u via de ICT nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen die belangrijk voor u kunnen zijn. Overladen zullen wij u niet. Wij informeren u alleen over het ERP nieuws dat van belang is. Hiermee kunt u de grote lijnen te blijven volgen en hier tijdig naar handelen. Uw mailadres is voldoende om u aan te melden voor de ICT nieuwsbrief.

 

ERP software

Wat is ERP software?
Ontdek de mogelijkheden

 

Trends

ERP in de cloud en mobile ERP zijn nog nieuwe ontwikkelingen in de manier waarop u gebruik kunt maken van ERP. Generieke, algemeen toepasbare oplossingen krijgen steeds meer speciale versies gericht op branches en typen bedrijfsprocessen. ERP systemen ontwikkelen zich. Wij helpen u met het volgen van deze ERP trends.

ERP checklist

Om de beste keuzes te kunnen maken, moet u de eigenschappen van beoogde ERP oplossingen beoordelen aan de hand van uw eigen eisen en wensen. Het is praktisch als u daarbij een checklist gebruikt. U vindt hier alle informatie over in de ERP box. Lees hier alvast de over enkele belangrijke aspecten van uw ERP selectieproces, die u zeker onderdeel moeten uitmaken van uw ERP checklist.

Wat kost een ERP systeem?

De vraag over de kosten van een ERP systeem is relevant, zeker gezien de investering die de aanschaf van ERP software met zich meebrengt. Concrete bedragen noemen is echter lastig. Daarvoor zijn er teveel factoren die bepalen welke oplossing het beste bij u past. Dit artikel geeft u een overzicht van kostensoorten die samenhangen met uw ERP project en uw uiteindelijke kosten zullen bepalen. Wat kost een ERP systeem?

Ontwikkelingen in ERP software

ERP software ontwikkelt zich voortdurend, waardoor nieuwe mogelijkheden en toepassingen ontstaan. Het ICT informatiecentrum stelt ERP leveranciers in de gelegenheid hierop hun visie te geven. Ontwikkelingen in ERP software.

Top 10 ERP systemen

U heeft interesse in een lijst van top 10 ERP systemen met snel inzicht en overzicht? Logisch als u denkt aan nieuwe ERP, maar heeft u er ook wat aan? Top 10 ERP systemen.

Meer ERP software

Informatie over ERP software krijgt u ook via diverse andere kennisproducten en websites van het ICT informatiecentrum. Lees daarom meer over ERP op de speciale website over ERP systemen.

 
 

Top 10 ERP software

Bekijk de top 10 van ERP software
En wat kunt u daarmee?