Dataproject starten | Gratis informatie – ICT informatiecentrum

Dataproject starten

  • Als u de toepassing, kwaliteit, beschikbaarheid of veiligheid van uw data wilt verbeteren
  • Hoe u oplossingen, adviseurs en leveranciers kiest.
  • Bekijk oplossingen en leveranciers en vind alle informatie via de DATA kennisbank

Dataprojecten zijn enorm interessant, leerzaam en inspirerend. Als u eenmaal weet wat er met data mogelijk is, ziet u steeds meer toepassingen daarvan voor uw organisatie. Bovendien ontdekt u hoe het uw bedrijf beter, effectiever en winstgevender kan maken. Datatoepassingen zijn echter alleen succesvol, als het fundament daarvoor goed is. Het bouwen daarvan is niet eenvoudig. U zult uw ambities en doelen moeten bepalen en keuzes moeten maken uit oplossingen, adviseurs en leveranciers. De informatie van het ICT informatiecentrum helpt u daarbij.

Wie kan u helpen?
Vind hier oplossingen en leveranciers.

Hulp bij uw dataproject

Met onze websites, boeken, whitepapers, andere media en informatiepartners kunnen wij u helpen met uw projecten rondom data, data management, data analytics of business intelligence. Daarmee zorgen wij ervoor dat u bij de uitvoering van uw dataproject:

  • Snel beschikt over belangrijke kennis, informatie en inzichten.
  • Weet wat het succes van uw dataproject bepaalt en wat u daarvoor moet doen.
  • Valkuilen herkent en daarmee fouten tijdig voorkomt.
  • Leveranciers en adviseurs vindt die de oplossing voor u hebben.
  • Specialisten kunt spreken die u echt helpen.
  • Geholpen wordt op de manier die u wenst.
  • Lees ‘Zo pakt u uw dataproject aan’ met de belangrijkste adviezen over de start van uw dataproject.

Waarom is hulp nodig?

Van veel IT onderwerpen is relatief snel duidelijk waaruit het selecteren en implementeren van een nieuwe oplossing bestaat. Rondom data is dat anders. Data is opgeslagen in meerdere systemen, kent verschillende vormen, wordt doorlopend vernieuwd en vereist bescherming. Dataprojecten vragen daarom meer kennis van methoden, technieken en oplossingen, dan voor veel andere ICT thema’s geldt. Alleen aan eenvoudige dataprojecten kunt u zelf beginnen. Daarbuiten is veel kennis en hulp van externe specialisten nodig. Wij kunnen u helpen aan kennis én specialisten. Onafhankelijk, want het maakt ons niet uit van welke oplossing of specialist u uiteindelijk gebruik maakt.

Noodzakelijke kennis

Ook al weet u dat u bij uw dataproject gebruik gaat maken van externe specialisten, u zult ook zelf voldoende kennis moeten hebben. Zonder eigen kennis over data en het uitvoeren van projecten op dit gebied, kunt het project niet aansturen en is het nemen van goede beslissingen bijna onmogelijk. Alle beschikbare informatie vindt u via de DATA kennisbank.

Kijk welke oplossingen en leveranciers u kunnen helpen en gebruik de informatie van de DATA kennisbank