BI software | Business intelligence software - ICT informatiecentrum

BI software

Oplossingen, leveranciers en informatie over business intelligence

 

Wat wilt u?

BI project starten > Lees ‘Zo pakt u uw DATA project aan’
BI software selecteren > Gebruik Zoeksupport of de gratis BI box
Meer informatie > Vind alles over business intelligence via de BI kennisbank
Geïnformeerd blijven > Volg de ontwikkelingen via de ICT nieuwsbrief

Business intelligence geeft inzicht in prestaties, mensen en processen

BI software helpt u met het verzamelen van data uit de IT systemen binnen uw organisatie met het doel om deze data te gebruiken voor het verkrijgen van inzicht in uw bedrijfsprocessen en het nemen van beslissingen daarover. Met hulp van relatief eenvoudige BI tools is business intelligence de afgelopen jaren toegankelijk geworden voor alle soorten organisaties, ook kleinere. Het onderwerp BI heeft veel raakvlakken en overlap met andere thema’s rondom data. Bekijk daarom ook de secties over data analytics en data management als u zoekt naar meer oplossingen, leveranciers of informatie op dit gebied.

 

Lees meer over dataoplossingen via ICT kennishub en de BI kennisbank

[ KENNISBANK ]

 

Zoekt u een BI oplossing?

Met Zoeksupport helpt het ICT informatiecentrum u bij het vinden van een BI oplossing, leverancier of adviseur. Als u de best passende BI oplossing of aanbieder nog niet kent, helpt Zoeksupport u met het vinden daarvan. Dat doen we deskundig, discreet en doeltreffend. En 100% onafhankelijk. Lees meer over Zoeksupport

Wat is BI software?

BI software is de verzamelnaam van applicaties die allemaal als doel hebben om uit de data van uw bedrijfsprocessen waardevolle managementinformatie te halen. BI software komt voor als on premise software, online oplossingen (SaaS) en als laagdrempelige tools en apps. Een kenmerk van BI oplossingen is dat deze data uit verschillende bronnen in één systeem kan verzamelen, bewerken, analyseren en presenteren.

Het presenteren van data kan in de vorm van rapporten en visualisaties met behulp van dashboards. BI software maakt gebruik van gestructureerde data die volgens vaste patronen is opgeslagen in de IT systemen van uw organisatie. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de data van uw CRM systeem, ERP systeem of HRM systeem.

Datawarehouse

Als het onmogelijk is om gestructureerde data uit verschillende systemen direct te gebruiken voor uw BI oplossing, is een tussenstap nodig. Die rol heeft een datawarehouse. In een datawarehouse wordt alle data uit verschillende systemen verzameld, zodat deze eenduidig gebruik kan worden door de BI software. Voor eenvoudige toepassingen zal een datawarehouse niet nodig zijn. In grotere BI projecten zijn datawarehouses bijna altijd noodzakelijk.

Meer over data en data oplossingen

Voor het verwerken en analyseren van data die ongestructureerd is, zijn BI oplossingen niet geschikt. U maakt dan gebruik van andere software voor data analytics. Inmiddels is er een scala aan oplossingen voor het verwerken, beheren en presenteren van alle soorten data en content in uw organisatie. In de verschillende secties op deze website leest u daar meer over

Lees verder

BI oplossingen
BI leveranciers
BI kennisbank
Business intelligence
BI selectie
BI box