DMS software | Document management software - ICTinformatiecentrum.nl

DMS software

Alles over de selectie en implementatie van document management software

Met DMS software organiseert u de documentenstroom in uw organisatie. Het ICT informatiecentrum biedt u kennis en informatie waarmee u betere keuzes kunt maken en weet hoe u een document management software project optimaal organiseert en uitvoert.

Vraag het ons

Heeft u een specifieke vraag over DMS software, kunt u de informatie die u zoekt niet vinden of weet u niet goed wat u het best kunt aanvragen? De Servicedesk van het ICT informatiecentrum helpt u graag: 085 40 10 218.

Wat is DMS software?

Met document management software (DMS) kunt u de in uw organisatie aanwezige bedrijfsdocumenten centraal opslaan, creëren, beheren, structureren en optimaliseren. De DMS software verbetert niet alleen de verwerking van inkomende documenten (post, mail, contracten, enz.) het helpt ook bij het gestructureerd samenstellen, beheren, bewaren en vindbaar maken van interne en uitgaande documenten. Lees hier meer over wat DMS is en wat het kan. Meer over de keuze en toepassing van een DMS systeem en document management tools leest u in de DMS box, boeken, whitepapers, en overige publicaties die het ICT informatiecentrum in samenwerking met document management specialisten heeft samengesteld.

Gratis DMS boeken

Maak gebruik van de scherpe visies, heldere tips, deskundige adviezen en praktische ervaringen van tientallen DMS specialisten. U leest deze in de boeken die onderdeel zijn van de DMS box. Gebruik de overzichten en checklists in het Handboek Softwareselectie als u DMS software wilt selecteren of benut de andere uitgaven van het ICT informatiecentrum met waardevolle kennis, tips en adviezen over de toepassing en keuze van een DMS oplossing.

Download DMS whitepapers

In de whitepapers van het ICT informatiecentrum krijgt u in korte publicaties meer informatie over de praktische toepassing van document management oplossing en tips en adviezen over de selectie ervan. Whitepapers kunt u direct downloaden. Kijk hier voor het overzicht van op dit moment voor u beschikbare whitepapers. DMS whitepapers

Zo vraagt u een DMS box aan

Lees in de DMS box over alle facetten van het selecteren van de DMS oplossing die het beste past bij uw organisatie, uw bedrijfsprocessen en uw documentstromen. U ontvangt complete informatie over het opzetten en uitvoeren van het selectieproces, boeken, checklists, (product)informatie die wordt afgestemd op uw eisen en wensen rondom document management en meer. U kunt de DMS box hier direct aanvragen. Telefonisch aanvragen kan ook, via 085 40 10 218 (servicedesk).   

DMS software

DMS pakketselectie

Er is een groot aantal oplossingen beschikbaar, waarmee u de documentstromen in uw organisatie kunt beheren. Omdat verschillen tussen deze DMS systemen niet altijd direct duidelijk zijn en omdat het lastig is precies te definiëren waaraan uw toekomstige document management systeem moet voldoen, is de selectie van een DMS pakket lastig. Lees hier enkele belangrijke aspecten van DMS pakketselectie

DMS implementatie

Na de aanschaf van een nieuw document management systeem start u met het implementatietraject. In deze fase richt u het DMS systeem zo in dat deze voldoet aan hoe u ermee wilt werken. Daarnaast zorgt u ervoor dat alle documenten in de juiste vorm en op de gewenste plaats opgeslagen en gevonden kunnen worden. Lees hier mee over DMS implementatie.

Volg de ICT nieuwsbrief

Als u verantwoordelijk bent voor de document management toepassingen in uw organisatie, houden wij u via de ICT nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen die belangrijk voor u kunnen zijn. Overladen zullen wij u niet. Wij informeren u alleen over het DMS nieuws dat van belang is. Hiermee kunt u de grote lijnen blijven volgen en hier tijdig naar handelen. Uw mailadres is voldoende om u aan te melden voor de ICT nieuwsbrief

aanmelden ICT nieuwsbrief

Waarom DMS?

Welke reden voor uw onderneming ook de aanleiding is om digitaal te willen werken, feit is dat u een mix van ingrediënten nodig hebt om dit te realiseren. Zoals een betrouwbare ICT infrastructuur (in de cloud of on premise), juiste beveiliging van datastromen, goed beheer van middelen als laptops, smartphones, tablets en pc’s. Maar ook duidelijke afspraken over en vastlegging van procedures en protocollen. En goede en snelle informatie-uitwisseling tussen collega’s, afdelingen en met derden. Tegelijkertijd moet al die nieuwe technologie wel in dienst staan van de business en er geen gevaar voor vormen. Op welke manier faciliteert u samenwerking zo goed mogelijk maar kadert u ook beveiliging en beheersbaarheid af? Veilige toegang tot en beheer van informatie en documenten is hierbij heel erg belangrijk.

DMS en privacywetgeving (AVG)

In veel documenten komen persoonsgegevens voor. Sinds 2018 is de verwerking daarvan onderworpen aan de AVG. Wilt u optimaal voldoen aan deze privacywetgeving, dan zal uw document management systeem geschikt moeten zijn voor uitvoering van de AVG. Lees meer over DMS en AVG

Meer document management software

Informatie over DMS software krijgt u ook via diverse andere kennisproducten en websites van het ICT informatiecentrum. Lees daarom meer over DMS op de speciale website over DMS systemen.