Voordelen van HRM software - ICTinformatiecentrum.nl

Voordelen van HRM software

Om human resource management en alle HR processen die daarmee samenhangen in goede banen te leiden heeft u te maken met veel administratie, documenten en data. HRM software helpt bij het uitvoeren van die processen. Drie partijen ondervinden daar grote voordelen van: HR managers, HR medewerkers en werknemers.

Gebruik de mogelijkheden van HRM software

HRM is een veelzijdig vakgebied. Goede medewerkers aan boord krijgen en behouden behoort tot de kerntaken. Zoals dat ook geldt voor zaken rondom salaris, verzuim, verlof of declaraties. Erg uitdagend om dit allemaal goed te regelen. Zeker omdat u niet alleen zelf de regels bepaalt, maar zich ook moet houden aan wat onze wetgever van u verlangt. De administratieve last is dan ook groot. U heeft te maken met veel documenten en contracten, personeelsgegevens, interne communicatie met medewerkers en management en externe communicatie met organisaties zoals het UWV of de belastingdienst.

Het is begrijpelijk dat veel organisaties er altijd voor gekozen hebben om een deel van de HRM taken buiten de
deur te leggen. Met moderne HRM software kunt u echter ook alles zelf. Online HRM oplossingen zijn voor managers (management self service, MSS) en medewerkers (employee self service, ESS) eenvoudig in gebruik en vragen geen specifieke ICT kennis om er snel en doeltreffend mee te kunnen werken.

Betere processen

De voordelen van HRM software voor managers bestaan uit betere controlemogelijkheden, betere communicatie met medewerkers en betere inzichten dankzij altijd beschikbare rapportages, dashboards en analysetools. Werknemers hebben doorlopend toegang tot hun eigen gegevens en kunnen alles online regelen. Met verlof, verzuim, declaraties of
salariskwesties is dat enorm praktisch. Voor HR medewerkers wordt de verwerking van personeelsgegevens eenvoudiger, is er doorlopend beter inzicht in alle statussen en taken en worden alle HRM processen beter gestroomlijnd.

HRM oplossing zoeken

Als u nieuwe HRM software overweegt, weet dan goed hoe uw project eruit gaat zien. Kies niet te snel voor de eerste oplossing die u aanspreekt en hecht niet veel waarde aan vergelijkingssites of selectietools. U krijgt dan de HRM oplossingen of offertes voorgeschoteld van leveranciers die daarvoor betalen, dus met een weloverwogen keuze heeft dat niet veel te maken. Beter is om goed te weten wat de mogelijkheden zijn, wat u nodig heeft, hoe u bepaalt wat u nodig heeft, hoe u een selectietraject goed uitvoert, welke hulp u wel en niet nodig heeft en wat de valkuilen zijn bij dit soort softwareprojecten.

Kijk voor meer informatie over HRM software en de selectie daarvan bij de HRM software kennisbank.


Lees ook dit over HRM software
Alles over HRM software selectie (HRM box)
De belangrijkste adviezen bij HRM software selectie (whitepaper)
Waarom IT projecten mislukken (gratis e-boek)