Financiële software - ICTinformatiecentrum.nl

Financiële software

Alles over software voor financiële administraties

Waarom zou u kiezen voor een financieel pakket, als ERP software u dezelfde functionaliteit belooft? Hoe zoekt u naar financiële software en kiest u uit talloze aanbieders de oplossing die het best past bij uw administratieve proces? Het ICT informatiecentrum biedt u informatie over het vergelijken, selecteren en implementeren van financiële software.

Vraag het ons

Heeft u een specifieke vraag over financiële software, kunt u de informatie die u zoekt niet vinden of weet u niet goed wat u het best kunt aanvragen? De Servicedesk van het ICT informatiecentrum helpt u graag: 085 40 10 218.

Wat is financiële software

Met financiële software (FS) automatiseert u de financieel administratieve processen in uw organisatie. Voor de basisboekhouding zijn dat relatief eenvoudige oplossingen. Voor tal van specifieke administratieve taken, is ook software beschikbaar die deze speciale taken ondersteunt. Om een goede selectie te kunnen maken moet u inzicht hebben in hoe u software vergelijkt, waarin de financiële pakketten van elkaar verschillen en hoe u bepaalt wat voor u de belangrijkste selectiecriteria zijn. Meer over de keuze en toepassing van financiële pakketten leest u in de FS box, boeken, whitepapers en overige publicaties die het ICT informatiecentrum in samenwerking met financial systems specialisten heeft samengesteld.

Gratis financiële software boeken

Maak gebruik van de scherpe visies, heldere tips, deskundige adviezen en praktische ervaringen van tientallen financiële software specialisten. U leest deze in de boeken die onderdeel zijn van de FS box. In het Handboek Softwareselectie vindt u de overzichten en checklists die u helpen bij het structureren van uw financiële project.

Download financiële software whitepapers

Het ICT informatiecentrum publiceert een reeks whitepapers die verschillende aspecten belichten van financiële software. Bekijk hier de financiële software whitepapers die u direct kunt downloaden.

Zo vraagt u een financiële software box aan

De FS box kunt u gratis aanvragen aan het begin van uw financiële software project. Deze bevat de basiskennis over financiële software en alle informatie over het opzetten en uitvoeren van het selectietraject. Naast boeken en whitepapers kunt u gebruik maken van informatie die is afgestemd op uw project, ontvangt u tips en adviezen van FS specialisten en kunt u hen – als u daar behoefte aan heeft – uw vragen stellen. U kunt de FS box telefonisch aanvragen via de servicedesk van het ICT informatiecentrum (085 40 10 218) of hier online.   

financiële software

Administraties in de cloud

Bij weinig soorten bedrijfssoftware ligt de beveiliging van alle data zo gevoelig als bij financiële software. Logisch dat er tal van overwegingen zijn of u moet kiezen voor oplossingen in de cloud of niet. In twee boeken die onderdeel zijn van de FS box, het gratis informatiepakket over financiële software, gaat het over online oplossingen en administraties in de cloud. Het geeft u een verhelderend beeld van hoe ICT specialisten aankijken tegen de toepassing, voor- en nadelen en de veiligheid van cloudoplossingen.

Of toch ERP software?

De grenzen tussen de begrippen financiële software, boekhoudpakketten en ERP software worden steeds minder scherp. Softwareoplossingen die zich vroeger nog ‘administratiepakket’ of ‘boekhoudpakket’ noemden, worden inmiddels aangeduid als ERP pakket. Zoekt u een oplossing waarbij uw financiële administratie geïntegreerd is met de automatisering van één of meer andere bedrijfsfuncties, zoals inkoop, relatiebeheer of voorraadbeheer, dan past een ERP oplossing waarschijnlijk beter. Kijk daarom op deze website ook naar alle informatie over ERP software.

Volg de ICT nieuwsbrief

Als u verantwoordelijk bent voor de FS toepassingen in uw organisatie, houden wij u via de ICT nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen die belangrijk voor u kunnen zijn. Overladen zullen wij u niet. Wij informeren u alleen over het financiële software nieuws dat van belang is. Hiermee kunt u de grote lijnen te blijven volgen en hier tijdig naar handelen. Uw mailadres is voldoende om u aan te melden voor de ICT nieuwsbrief.

aanmelden ICT nieuwsbrief

Meer financiële software

Informatie over financiële systemen krijgt u ook via diverse andere kennisproducten en websites van het ICT informatiecentrum. Lees daarom meer over FS op de speciale website over financial systems