TMS software | Transport management system - ICTinformatiecentrum.nl

TMS software

Alles over de selectie en implementatie van een transport management system

Met TMS software automatiseert u aan transport gerelateerde bedrijfsprocessen. Het ICT informatiecentrum biedt u kennis en informatie waarmee u betere keuzes kunt maken en weet hoe u een project rondom de selectie en implementatie van een transport management system optimaal organiseert en uitvoert.

Vraag het ons

Heeft u een specifieke vraag over TMS software, kunt u de informatie die u zoekt niet vinden of weet u niet goed wat u het best kunt aanvragen? De Servicedesk van het ICT informatiecentrum helpt u graag: 085 40 10 218.

Wat is TMS software

Met TMS software automatiseert u het deel van uw logistieke proces waarin het gaat om transport van goederen of mensen en de planning van dat transport. Doel van een transport management systeem is het efficiënter laten verlopen van transport, inclusief de hieraan gekoppelde administratieve en financiële processen. Hieraan verwante thema’s zijn Electronic Data Interchange (EDI), rit- en routeplanning, boordcomputers, navigatie en fleetmanagement. Meer over de keuze en toepassing van TMS software leest u in de TMS box, boeken, whitepapers en overige publicaties die het ICT informatiecentrum in samenwerking met TMS specialisten heeft samengesteld.

Gratis TMS boeken

Maak gebruik van de scherpe visies, heldere tips, deskundige adviezen en praktische ervaringen van tientallen TMS specialisten. U leest deze in de boeken die onderdeel zijn van de TMS box. Een aantal boeken over transport management zijn ook los verkrijgbaar.

Waarom is TMS essentieel voor logistieke bedrijven
TMS is essentieel voor logistieke bedrijven
Over de noodzaak van een TMS

Download TMS whitepapers

Het ICT informatiecentrum publiceert een reeks whitepapers die verschillende aspecten belichten van transport management systemen. Bekijk hier de TMS whitepapers die u direct kunt downloaden.

Zo vraagt u een TMS box aan

De TMS box kunt u gratis aanvragen aan het begin van uw TMS project. Deze bevat de basiskennis over TMS software en alle informatie over het opzetten en uitvoeren van het selectietraject van een transport management system. Naast boeken, whitepapers en TMS checklists kunt u gebruik maken van informatie die is afgestemd op uw project, ontvangt u tips en adviezen van TMS specialisten en kunt u hen – als u daar behoefte aan heeft – uw vragen stellen. U kunt de TMS box telefonisch aanvragen via de servicedesk van het ICT informatiecentrum (085 40 10 218) of hier online.   

tms software

TMS selectie

De keuze van een transport management systeem is afhankelijk van veel factoren. Uw eigen wensen en eisen zijn leidend, maar u kunt beperkt worden door bijvoorbeeld de technische mogelijkheden, al aanwezige ICT oplossingen of uw budget. De vele keuzes die u zult moeten maken en de afhankelijkheid van specialistische kennis van derden daarbij, maken het selectietraject complex. Lees hier meer over TMS selectie.

TMS implementatie

De implementatie van een transport management system zult u moeten uitbesteden aan TMS specialisten, meestal de leverancier van het TMS. U maakt zich in deze fase afhankelijk van hun kennis, adviezen en ervaring. Het is belangrijk om zelf goed te kunnen volgen wat er in deze fase gebeurt. Kennis hierover is dan ook belangrijk, zoals u in de boeken, whitepapers en TMS box van het ICT informatiecentrum kunt lezen. Lees hier meer over TMS implementatie.

 

TMS software selectie

TMS systeem kiezen?
Dit is belangrijk!

 

Volg de ICT nieuwsbrief

Als u verantwoordelijk bent voor de TMS toepassingen in uw organisatie, houden wij u via de ICT nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen die belangrijk voor u kunnen zijn. Overladen zullen wij u niet. Wij informeren u alleen over het TMS nieuws dat van belang is. Hiermee kunt u de grote lijnen blijven volgen en hier tijdig naar handelen. Uw mailadres is voldoende om u aan te melden voor de ICT nieuwsbrief.

aanmelden ICT nieuwsbrief

TMS checklist

Start uw TMS project met deze TMS checklist. Per stap in het selectieproces geeft deze checklist aan wat u moet weten en waar u daarover informatie vindt in de media van het ICT informatiecentrum. TMS checklist

Meer TMS software

Informatie over TMS software krijgt u ook via diverse andere kennisproducten en websites van het ICT informatiecentrum. Lees daarom meer over TMS op de speciale website over TMS systemen.