BI box 2 - ICTinformatiecentrum.nl

BI box 2

Veelgestelde vragen

Waarom heb ik een BI box nodig?

Zoals voor alle IT projecten geldt, verloopt ook een te groot aantal projecten rond business intelligence of data analytics niet zoals gehoopt. Verkeerde uitgangspunten, verkeerde keuzes door een onbetrouwbaar selectietraject, een tunnelvisie gebaseerd op de huidige BI oplossing en een te grote afhankelijkheid van externe adviseurs spelen hierbij een belangrijke rol. Verkeerde beslissingen worden dan vaak pas duidelijk als het project vergevorderd is en de weg terug praktisch onmogelijk is. Fouten in de beginfase van het project werken door in het eindresultaat, hetgeen uw organisatie jarenlang kan achtervolgen. Als u deze situatie wilt voorkomen en uw BI project op een verstandige manier wilt aansturen, heeft u ook zelf kennis nodig. Die benodigde kennis biedt de BI box u. Met de box kunt u uw BI project goed organiseren, weet u wat belangrijk is, beschikt u over de noodzakelijke kennis van business intelligence en BI software, maakt u kennis met oplossingen en kent u de valkuilen en risico’s zodat u deze tijdig kunt omzeilen. Heeft u eerst nog vragen over de BI box, belt u dan met de servicedesk van het ICT informatiecentrum. Wij geven u graag uitleg.
Waaruit bestaat de BI box?

De BI box bestaat uit online informatie, boeken, stappenplannen, overzichten, nieuws, productinformatie, tips, adviezen en antwoord op uw vragen. We onderscheiden drie onderdelen: (1) kennis over het organiseren en aansturen van uw BI project, inclusief alle valkuilen en succesfactoren, (2) kennis over de selectie, implementatie en toepassing van business intelligence software, zodat u goede, onderbouwde beslissingen kunt nemen en (3) informatie over BI oplossingen, ontwikkelingen en praktijktoepassingen gericht op uw bedrijfssituatie. Onderdelen 1 en 2 ontvangt u rechtstreeks van het ICT informatiecentrum. Het derde onderdeel is zo specifiek mogelijk en wordt u aangereikt door informatiepartners van het ICT informatiecentrum. Informatiepartners hebben als BI specialist ervaring in uw branche, zijn bekend met uw bedrijfsproces en kennen actuele ontwikkelingen die voor u van belang zijn. U maakt alleen gebruik van de informatie die u nodig heeft en spreekt alleen de BI specialisten die u wilt spreken. Zo doseert u zelf uw informatiebehoefte.
Hoe uniek is de informatie die ik ontvang?

Het ICT informatiecentrum is een onafhankelijk en zelfstandig kennisplatform, gericht op het leveren van een constructieve bijdrage aan succesvolle ICT projecten. Wij beschikken over een eigen redactie, publiceren de kennis van meer dan 200 kennispartners en werken samen met ruim 100 informatiepartners. Onze kennispartners zijn specialisten bij adviesbedrijven, kenniscentra en leveranciers. Hun praktische en theoretische kennis is zeer waardevol en laat u de vele facetten van BI software en de selectie en implementatie daarvan zien. Wij publiceren deze kennis in (e)boeken, whitepapers, checklists, online publicaties en de ICT nieuwsbrief. Alle media zijn alleen via het ICT informatiecentrum verkrijgbaar. Met de BI box heeft u toegang tot al deze informatie, waaronder dus ook boeken over BI software, het Handboek Softwareselectie en het succesvolle boek ‘Komt een CEO bij de IT dokter’. Publiceren wij tijdens uw project nieuwe informatie over business intelligence oplossingen, dan is deze direct voor u beschikbaar. Dankzij doorlopende updates en uitbreidingen is de BI box al sinds 2001 de meeste gebruikte informatiebron bij BI projecten.
Kan ik de hoeveelheid informatie zelf bepalen?

Nadat wij uw aanvraag gecontroleerd hebben, krijgt u toegang tot alle informatie van de BI box. Van welke informatie u gebruik maakt, bepaalt u zelf. U hoeft dus niet bang te zijn dat het te veel voor u is. Als er wel gedachten zijn over een nieuwe BI softwareoplossing, maar er nog geen concrete plannen zijn om deze te gaan implementeren, dan heeft u wellicht meer aan een los boekje dan aan de complete box. Neem daar gerust contact met ons over op. Dan kijken wij graag samen met u naar wat op dit moment het beste aansluit bij uw informatiebehoefte.
Waarom is de BI box gratis?

Alle informatie van het ICT informatiecentrum is gratis beschikbaar. Dat is mogelijk omdat wij via enkele media inkomsten kunnen genereren uit commerciële mogelijkheden voor ICT leveranciers, zoals betaalde vermeldingen, advertenties of het contact dat ontstaat tussen informatieaanvragers en informatiepartners. Wij benadrukken daarbij graag dat het ICT informatiecentrum op geen enkele manier een belang heeft bij uw keuzes van oplossingen of leveranciers. Of en met wie u zaken doet, maakt ons niet uit. In die onafhankelijkheid onderscheidt het ICT informatiecentrum zich.

Terug naar boven | Reageer via Whatsapp