Wat is de bedrijfssoftware box? - ICTinformatiecentrum.nl

Wat is de bedrijfssoftware box?

De bedrijfssoftware box geeft u in drie stappen toegang tot alle informatie die u nodig heeft als voorbereiding op uw softwareproject. Voor een optimale oriëntatie op de software die u zoekt en de selectie daarvan, kunt u gratis gebruik maken van alle informatie van het ICT informatiecentrum over de selectie, implementatie en toepassing van deze software, inclusief belangrijke informatie hierover uit externe bronnen. Als u wilt, is het resultaat daarvan een shortlist van best passende softwareoplossingen.

STAP 1 – TOEPASSING

Het doel van de bedrijfssoftware box is dat u passende informatie ontvangt. Daarvoor moeten wij iets weten over de toepassing waarvoor u software zoekt, uw organisatie en bedrijfsprocessen. U handelt dit in een paar minuten online af. Of u heeft daar telefonisch contact met ons over.

STAP 2 – KENNIS EN INFORMATIE

Voor goede beslissingen, om fouten te voorkomen en om externe specialisten te kunnen aansturen, heeft u zelf kennis nodig. Na uw aanvraag te hebben verwerkt, krijgt u toegang tot online informatie, stappenplannen, checklists en unieke door het ICT informatiecentrum samengestelde (e)boeken.*

STAP 3 – OPLOSSINGEN

U kunt kennismaken met passende softwareoplossingen en hun specifieke eigenschappen. U ziet de verschillen, kan vergelijken, weet wie u kan helpen, krijgt antwoord op uw vragen en kunt misschien al een shortlist samenstellen. Met betrouwbare informatie kunt u onderbouwde beslissingen nemen. **

BELANGRIJK: U krijgt toegang tot alle informatie van het ICT informatiecentrum die relevant voor u kan zijn. Welke u daarvan gebruikt, bepaalt u zelf. Zo past de hoeveelheid informatie altijd bij uw informatiebehoefte.

* Unieke informatie
Waaronder het boek ‘Komt een CEO bij de IT-dokter’, Handboek Softwareselectie, boeken over bedrijfssoftware en selectie en soms tijdelijk aangevuld met een extra boek over IT management, digitale transformatie of datagedreven werken. De meeste informatie is digitaal, enkele boeken zijn alleen fysiek beschikbaar. Die sturen wij u toe, als u dat wilt.

** Informatie over softwareoplossingen
Voor een goed beeld van de huidige mogelijkheden van het soort software dat u zoekt en om oplossingen goed met elkaar te kunnen vergelijken, maakt u kennis met vijf tot tien softwareoplossingen die aansluiten op uw toepassing, bedrijfsprocessen en specifieke eisen. U ontvangt deze informatie rechtstreeks van de bron: specialisten die uw processen begrijpen, de ontwikkelingen kennen en ervaring hebben. Voor afstemming hierover is meestal (eenmalig) contact per telefoon of mail nodig. U bepaalt uiteraard zelf of u van deze informatie gebruik maakt. Als u wel de informatie van het ICT informatiecentrum wenst, maar niet benaderd wilt worden door specialisten, bel ons dan even. Dan stemmen wij met u af hoe wij u het best kunnen helpen.

Heeft u hier vragen over?
Bel ons gerust op 085 40 10 218. Wij geven u graag antwoord!