CRM in de cloud | Wat is het? - ICTinformatiecentrum.nl

CRM in de cloud

CRM in de cloud betekent dat de software online gebruikt wordt. Praktisch alle CRM software is als cloudoplossing beschikbaar. Dit betekent dat het CRM systeem en alle klantdata niet meer op de servers van uzelf staan, maar op de servers van de CRM leverancier of een externe cloudprovider. Grote voordelen van CRM in de cloud zijn de beveiligde omgeving van de software en uw data en dat u zich niet meer druk hoeft te maken over installatie, onderhoud en updates. U betaalt uitsluitend voor het gebruik van de software, aanschaffen is niet nodig.

 

“Meer over CRM in de cloud en online CRM oplossingen vindt u via de CRM kennisbank”

[ KENNISBANK ]

 

Wat is CRM in de cloud?

Cloud technologie stelt u in staat om via internet (online) informatie of applicaties te benaderen en te gebruiken. Dat geldt dus ook voor CRM software die door een serviceprovider als SaaS oplossing (software as a service) beschikbaar is. CRM in cloud houdt in dat uw CRM systeem altijd en overal te bereiken is. Er is één systeem om bij te houden, het onderhoud hoeft u niet zelf te doen en de gebruikers kunnen er overal mee werken, zolang er maar een veilige internetverbinding is. U betaalt voor het aantal gebruikers dat van het systeem gebruik maakt.

Hoewel sommige bedrijven bij de eerste online CRM oplossingen nog sceptisch waren over de privacy en de veiligheid van hun klantdata, heeft cloud technologie zich inmiddels bewezen als enorm betrouwbaar en veilig. De flexibiliteit, bereikbaarheid, betrouwbaarheid, het gebruiksgemak en de geboden functionaliteit zijn groot.

Belangrijkste kenmerken van online CRM oplossingen

CRM in de cloud biedt u meerdere voordelen bij het beheren van uw klantrelaties en het optimaliseren van uw commerciële bedrijfsprocessen:

  Toegankelijkheid – Met cloudgebaseerde CRM software kunt u vanaf elke locatie met internettoegang toegang krijgen tot de het CRM systeem en uw klantdata. Gebruikers kunnen eenvoudig mobiel werken of thuis werken terwijl ze daarbij volledige toegang tot het CRM systeem hebben.

  Schaalbaarheid – Een CRM cloudoplossing kan gemakkelijk worden opgeschaald naarmate uw organisatie groeit. Wilt u extra gebruikers toevoegen, dan kan dat zonder grote investeringen in hardware of software. Datzelfde geldt voor uitbreiding van de opslagcapaciteit of het toevoegen van extra functies.

  Dataveiligheid – Aanbieders van CRM in de cloud investeren fors in beveiligingsmaatregelen. Hierdoor is de gegevensbeveiliging optimaal en kan voldaan worden aan wettelijke verplichtingen zoals de AVG.

  Automatisering van processen – CRM in de cloud biedt tools voor het automatiseren van routinematige taken, zoals leadbeheer, e-mailmarketing en rapportage. Deze vormen van automation besparen tijd en verhogen de efficiëntie van uw commerciële medewerkers.

  Klanthistorie – Online CRM oplossingen slaan alle interacties met uw klanten op, inclusief e-mails, telefoongesprekken, vergaderingen en notities. Hierdoor hebben uw medewerkers doorlopend een volledig beeld van de klantrelatie.

  Geïntegreerde communicatie – CRM in de cloud oplossingen kunnen worden geïntegreerd met e-mail, sociale media, telefoon en andere communicatiekanalen. Hierdoor kunnen uw medewerkers rechtstreeks vanuit het CRM systeem communiceren met klanten.

  Analyses en rapportage – Moderne CRM oplossingen bieden krachtige analysemogelijkheden waarmee u eenvoudig trends en ontwikkelingen kunt identificeren, prestaties kunt volgen en inzicht kunt krijgen in klantgedrag. Dit helpt bij het nemen van op data gebaseerde beslissingen en datagedreven werken.

  Klantsegmentatie – Ook met online CRM oplossingen kunt u klanten segmenteren op basis van demografische gegevens, gedrag en voorkeuren. Hierdoor kunt gerichte marketingcampagnes creëren en gepersonaliseerde ervaringen bieden.

  Mobiele toegang – Bijna alle CRM in de cloud oplossingen bieden mobiele apps, waardoor uw medewerkers toegang hebben tot klantinformatie en functionaliteit terwijl zij onderweg zijn. Dat verhoogt de productiviteit en vereenvoudigt de werkzaamheden.

  Kostenbesparingen – Cloudoplossingen zoals voor CRM software voorkomen dat u moet investeren in de aanschaf en het onderhoud van een on premise infrastructuur. Omdat u betaalt volgens een abonnementsmodel, zijn al uw kosten voorspelbaar en schaalbaar.