CRM in de cloud | Wat is het? - ICTinformatiecentrum.nl

CRM in de cloud

Toepassing, voordelen en nadelen van online CRM software

Bijna alle CRM software wordt tegenwoordig online gebruikt. Dit wordt ook wel aangeduid als CRM in de cloud. Dat betekent dat het CRM systeem en de klantgegevens zich niet meer op een computer of server binnen uw bedrijf bevinden, maar via internet beschikbaar zijn. Zowel de CRM software als uw data bevinden zich in een beveiligde omgeving elders. Het grote voordeel van CRM software in de cloud is dat u zich niet meer druk hoeft te maken over de installatie en de werking van software zelf.

CRM in de cloud of on premise?

Via deze pagina

Wat is CRM in de cloud?

Cloud technologie stelt u in staat om via internet (online) informatie of applicaties te benaderen en te gebruiken. Dat geldt dus ook voor CRM software die via een cloud platform ter beschikking wordt gesteld. Dat geeft overigens grote voordelen, zo’n cloud gebaseerde oplossing. Het is altijd en overal te bereiken, er is één systeem om bij te houden, het onderhoud hoeft u niet zelf te doen en de gebruikers kunnen er overal mee werken. Bovendien kunt u de cloud oplossing heel eenvoudig koppelen aan andere toepassingen, die wel bij u op de servers staan geïnstalleerd. Natuurlijk zijn er veiligheidseisen, eisen ten aanzien van rechten en eisen ten aanzien van privacy, maar inmiddels heeft cloud technologie zich wel bewezen als een betrouwbaar en veilig platform om te werken. De flexibiliteit, bereikbaarheid, betrouwbaarheid, het gebruiksgemak, de geboden functionaliteit en vooral ook niet te vergeten het ‘betalen voor gebruik’ principe zullen de cloud als platform voor toekomstige CRM systemen (en dienstenaanbieders op dat gebied) opstuwen.

Veilige online omgeving

De opkomst van cloud gebaseerde oplossingen zijn de revelatie van de laatste jaren. De grote voordelen van software toepassingen binnen een veilige online omgeving maakt dat steeds meer bedrijven en organisaties de overstap maken. Een van de belangrijkste voordelen is wel dat u als onderneming niet alles binnen uw eigen ICT omgeving hoeft te installeren. En te onderhouden!

CRM in de cloud

Voordelen

CRM software die zich in een cloud omgeving bevindt, is altijd bereikbaar voor uw medewerkers. Ongeacht de afdeling waarvoor zij werken, iedereen beschikt altijd over dezelfde, meest actuele en volledige gegevens. De (initiële) kosten voor CRM in de cloud zijn bovendien aanzienlijk lager dan voor een systeem dat u op locatie moet installeren. U hoeft niet meer zelf na te denken over wanneer software updates en ander belangrijk onderhoud aan uw CRM systeem moeten plaatsvinden. Er zijn geen speciale netwerkcomputers nodig waarop die software moet worden geïnstalleerd. En er zijn geen beperkingen – naar boven of beneden – qua aantallen gebruikers. U betaalt gewoon voor het aantal gebruikers dat op het systeem inlogt. Gekoppeld aan de functionaliteit die zij gebruiken voor hun werk, wordt daarvoor een vergoeding per tijdseenheid gevraagd door de aanbieder. Dus als u groeit of krimpt met uw onderneming en meer of minder gebruik wilt maken van het systeem, is het alleen een kwestie van opschalen of afschalen. Dat zelfde geldt voor het gebruik van de functionaliteit. U bepaalt zelf wat u wilt gebruiken en in welke mate. En u betaalt voor wat u afneemt.

Die flexibiliteit is voor elke onderneming een zeer aantrekkelijk voordeel. Het is niet voor niets dat ook middelgrote en kleinere ondernemingen (MKB) hier steeds vaker op inspelen. Zij beschikken in de meeste gevallen niet over specifieke kennis en ICT mensen voor dit soort toepassingen. Dan lijkt een CRM toepassing in de cloud omgeving de ideale oplossing.

Lees meer over CRM in de cloud in de gratis boeken en whitepapers van het ICT informatiecentrum en blijf geïnformeerd via de ICT nieuwsbrief.


CRM software selecteren

Verstandig CRM kiezen?
Lees dit boek!