Voordelen van HRM software voor drie partijen - ICTinformatiecentrum.nl

Voordelen van HRM software voor drie partijen

HRM is ontegenzeggelijk het werk van mensen voor mensen. Maar om dit mensenwerk in goede banen te leiden krijgt u te maken met veel administratie, documenten en data. HRM software helpt u daarbij. In één oplossing biedt het drie partijen grote voordelen: de HRM manager, werknemer én HRM medewerker.

Gebruik de mogelijkheden van HRM software

HRM is een veelzijdig vakgebied. Goede medewerkers aan boord krijgen en behouden behoort tot de kerntaken. Zoals dat ook geldt voor zaken rondom salaris, verzuim, verlof of declaraties. Erg uitdagend om dit allemaal goed te regelen. Zeker omdat u niet alleen zelf de regels bepaalt, maar zich ook moet houden aan wat onze wetgever van u verlangt. De administratieve last is dan ook groot. U heeft te maken met veel documenten en contracten, personeelsgegevens, interne communicatie met medewerkers en management en externe communicatie met organisaties zoals het UWV of de belastingdienst. Begrijpelijk dat veel organisaties er altijd voor gekozen hebben om een deel van de HRM taken buiten de deur te leggen. Met moderne HRM software kunt u echter steeds meer zelf. Vooral omdat online oplossingen, zoals management self service (MSS) en employee self service (ESS), eenvoudig in gebruik zijn, geen ICT kennis van u vragen bij de ingebruikname en een doorlopende beschikbaarheid garanderen. Iedereen heeft reden om daar blij mee te zijn.

Betere processen

De voordelen van HRM software voor de manager bestaan uit betere controlemogelijkheden, betere communicatie met medewerkers en betere inzichten dankzij altijd beschikbare rapportages, dashboards en analysetools. De werknemer heeft doorlopend toegang tot zijn of haar eigen gegevens en kan alles online regelen. Met verlof, verzuim, declaraties of salariskwesties is dat enorm praktisch. Voor de HRM medewerker wordt de verwerking van personeelsgegevens eenvoudiger, is er doorlopend beter inzicht in alle statussen en taken en worden alle HRM processen beter gestroomlijnd.

HRM oplossing zoeken

Als u nieuwe HRM software overweegt, weet dan goed hoe uw project eruit gaat zien. Kies niet te snel voor de eerste oplossing die u aanspreekt en hecht niet veel waarde aan vergelijkingssites of selectietools. U krijgt dan de HRM oplossingen of offertes voorgeschoteld van leveranciers die daarvoor betalen, dus met een weloverwogen keuze heeft dat niet veel te maken. Beter is om goed te weten wat de mogelijkheden zijn, wat u nodig heeft, hoe u bepaalt wat u nodig heeft, hoe u een selectietraject goed uitvoert, welke hulp u wel en niet nodig heeft en wat de valkuilen zijn bij dit soort softwareprojecten.

Het ICT informatiecentrum heeft er alle informatie over. Gebruik de HRM box als u nieuwe software wilt gaan kiezen. Of gebruik een los boekje of whitepapers als u in een prille oriëntatiefase zit. Onder dit artikel doen wij u een paar suggesties. Alle informatie is gratis voor u beschikbaar.


Lees ook dit over HRM software
Alles over HRM software selectie (HRM box)
De belangrijkste adviezen bij HRM software selectie (whitepaper)
Waarom IT projecten mislukken (gratis e-boek)