Uw IT project | Voorkom een valste start - ICTinformatiecentrum.nl

IT project

Voorkom een valste start bij uw IT project

  • Ken de valkuilen bij de start van uw IT project
  • Voorkom dat verkeerde uitgangspunten tot cruciale fouten leiden
  • Gratis boek over oorzaken en oplossingen voor (bijna) mislukte IT projecten

Bij het vernieuwen van bedrijfssoftware, worden vaak niet de juiste argumenten gebruikt om tot beslissingen te komen. Als de technische kant van het project prioriteit krijgt boven de business kant, bestaat het risico om al in de beginfase van een softwareproject cruciale fouten te maken. Die komen pas later aan de oppervlakte. Maar dan is het meestal al te laat om alles nog terug te draaien. Hoe voorkomt u dit?

Techniek en business

Softwareprojecten hebben zowel een technische kant als een business kant. Qua techniek gaat het in het project over de software en de hardware zelf en de technische realisatie daarvan, zodanig dat de nieuwe oplossing werkt zoals de bedoeling is. Meestal zorgen softwareleveranciers of implementatiepartners voor deze technische kant. Zij hebben de kennis van de software en kunnen u als besten adviseren over de technische aspecten van de implementatie.

Andere focus

De business kant van uw softwareproject richt zich op andere zaken. De focus is hier niet op de technische realisatie van uw project, maar op de functie die de software heeft in uw bedrijfsprocessen. Uitgangspunten bij deze projectbenadering zijn de problemen die door de nieuwe software moeten worden opgelost. Maar ook hoe u processen door de nieuwe software kunt verbeteren en op welke wijze de nieuwe softwareoplossing de organisatie straks ook echt beter maakt. Deze benadering levert andere argumenten op en leidt tot andere (betere) beslissingen in het selectie- en implementatietraject.

Herkenbare voorbeelden

In het boek ‘Komt een CEO van de IT dokter’ staan diverse voorbeelden waar de scheiding tussen techniek en business vooraf niet duidelijk gemaakt wordt en welke gevolgen dat heeft voor het verloop van een softwareproject. Veel managers en beslissers die het boek hebben gelezen (het boek is een bestseller op IT gebied), herkennen de situaties die in het boek beschreven worden. Zij realiseerden zich achteraf dat zonder de inzichten van het boek ook hun project waarschijnlijk op een mislukking was uitgedraaid.

Komt een CEO bij de IT dokter

Zo ontvangt u het boek gratis

Bij de start u een softwareproject ontvangt u het boek gratis als onderdeel van de ERP, CRM, HRM, WMS, BI/DATA of andere bedrijfssoftware box. Deze bieden u de kennis en informatie om een valse start te voorkomen.