Workflow management | Toepassing formulieren – ICTinformatiecentrum.nl

Toepassing digitale formulieren

Praktijk van digitale formulieren systemen

Digitalisering van bedrijfsprocessen loont bijna altijd. Als u een digitaal formulier goed opstelt, volgt daaruit automatisch informatie die u kunt gebruiken voor verdere analyse en verbetering van de bedrijfsresultaten. Workflow systemen gaan dan pas echt voor u werken. Hieronder enkele praktijkvoorbeelden.

Excel formulieren

Een klein productiebedrijf gebruikte zes verschillende Excel-formulieren voor het uitleveren van orders. Maandelijks was de boekhouder vier dagen in touw om het maandrapport op te stellen. Met een slim webformulier is dit proces geautomatiseerd en is de maandelijkse rapportage nu real time beschikbaar. De ROI bedraagt 16. Het bedrijf gebruikt twintig verschillende soorten formulieren voor dezelfde prijs. Door te kiezen voor de juiste leverancier is er geen beperking in het aantal formulieren of het aantal ingevulde digitale formulieren.

Veranderingsproces

Een hightech-machinebouwer digitaliseerde het veranderproces. Voorheen werd dit op papier vastgelegd zonder overleg. Hierdoor werden veel veranderingen zonder duidelijke communicatie doorgevoerd. Door dit proces via een digitaal keuzeformulier in te richten met een aantal toetsingsvragen, is meer duidelijkheid gecreëerd en zijn er minder verrassingen op de werkvloer. Hierdoor heeft men 20 procent meer effectieve werktijd gerealiseerd.

Koppeling ERP systeem

Door een slimme koppeling te maken met een ERP systeem is bij een dienstverlenend bedrijf een fors aantal dure ERP licenties overbodig geworden. De medewerkers surfen nu alleen nog via een webbrowser door de formulieren.

Bron: Anton Schaerlaeckens, Founder leanforms.com.

toepassing digitale formulieren