ERP boeken | over selectie ERP systeem - ICTinformatiecentrum.nl

ERP boeken

Over de selectie van een ERP systeem en de uitvoering van uw project

Iedereen die betrokken is bij de selectie van ERP software en de uitvoering van een ERP project, moet over voldoende kennis beschikken om verstandige besluiten te kunnen nemen. Juist ook als daar adviseurs, vertegenwoordigers van uw huidige ERP oplossing of andere kennisleveranciers bij betrokken zijn. Veel van die noodzakelijke eigen kennis vindt u terug in de boeken en e-boeken van het ICT informatiecentrum. Enkele titels vindt u op deze pagina.

Bieden de boeken u te veel informatie, download dan de whitepapers over ERP software.

Over de ERP boeken

  • Alle ERP boeken zijn gratis beschikbaar.
  • U ontvangt de boeken per post of kunt deze downloaden (e-boeken).
  • De meeste boeken zijn onderdeel van de ERP box.
  • Vraag de ERP box (met de boeken) gratis aan als u een ERP project start of net gestart bent.
  • Een aantal boeken kunt u ook los aanvragen.
  • De eigen boeken zijn uitsluitend bij het ICT informatiecentrum verkrijgbaar.
  • Bekijk alle ERP boeken op de boekensite van het ICT informatiecentrum.

Alle ERP boeken >

ERP software

ERP software

In het boek ‘ERP software’ geven meer dan dertig ERP specialisten u inzicht in de stand van zaken rondom ERP software. Zij vertellen u over de belangrijkste trends, geven u hun verwachtingen voor de toekomst en maken u attent op de ontwikkelingen waarvan het nu al belangrijk is dat u zich daar op voorbereidt. Een praktisch, maar vooral ook inspirerend boek, juist aan het begin van uw keuze van een nieuw ERP systeem.

ERP software selectie

ERP software selectie

Dit ERP boek gaat over de succesfactoren en valkuilen van het selecteren en implementeren van een ERP systeem. ERP specialisten maken u duidelijk waarom het ene ERP project vlekkeloos afgerond wordt, terwijl een ander selectie- en implementatietraject hortend en stotend de eindstreep haalt. In dit boek leest u de factoren die het selectieproces van uw ERP systeem verbeteren.

Haal alles uit uw softwareprojecten

Haal alles uit uw softwareprojecten

Het implementeren van een ERP systeem wordt vaak gezien als een technisch project. Als het met ERP projecten misgaat, is dat echter eerder te wijten aan organisatorische factoren, dan aan falende techniek. Het is dus verstandig om juist ook alle aandacht te besteden aan zogenaamde ‘human factors’. Dit boek opent uw ogen voor hele praktische situaties, keuzes en gebeurtenissen die het verschil kunnen bepalen tussen een goed werkend of hopeloos falend ERP systeem.

Handboek softwareselectie

Handboek softwareselectie

Als een ERP systeem selecteren en implementeren niet uw dagelijkse werk is, maar als u daar toch betrokken bij bent, biedt dit boek u een praktische leidraad. Stap voor stap begeleidt dit boek u in iedere fase van het ERP project bij het plannen en maken van keuzes Compleet met checklists. Al sinds 2001 in telkens geactualiseerde versies het basisboek voor softwareselectie. Dit boek maakt altijd onderdeel uit van de ERP box.

Basisboek ERP

Basisboek ERP

ERP software is wereldwijd één van de meest gebruikte soorten bedrijfssoftware. Dit boek is geschreven voor ERP gebruikers. Als uw organisatie klaar is voor nieuwe ERP toepassingen en oplossingen, dan biedt dit boek u de inspiratie en informatie daar het maximale uit te halen. Buiten de boeken van het ICT informatiecentrum over ERP software is het ‘Basisboek ERP’ het populairste boek over ERP. Het gaat over (1) wat ERP software is en hoe u het toepast, (2) de implementatie en evaluatie van ERP software en de (3) relatie tussen bedrijfsmatige aspecten en de software. Start u met de ERP selectie, vraag dit boek dan gratis aan als onderdeel van de ERP box.