ERP systemen vergelijken - ICT informatiecentrum

ERP systemen vergelijken

Ontdekken uit welke ERP systemen u kunt kiezen

Om uit alle ERP systemen de software te kiezen die het best bij u past, moet u ERP software met elkaar kunnen vergelijken. Het ICT informatiecentrum biedt u de mogelijkheden daarvoor.

Hoe vergelijkt u ERP software?

Een betrouwbaar geautomatiseerd tool om op basis van alle eigenschappen die voor u belangrijk zijn om ERP systemen te vergelijken en selecteren, bestaat helaas niet. Daarvoor is de selectie van ERP software te complex en zijn er te veel variabelen die de ERP software karakteriseren en uw keuze bepalen. Iedereen die beweert dat automatisch te kunnen, komt niet veel verder dan een hele grove selectie van ERP systemen met teveel uitkomsten of een onbetrouwbare selectie. Zo kan de selectie onbetrouwbaar zijn als details die niet met elkaar vergeleken kunnen worden, doorslaggevend zijn. Maar ook als de partij die u met de selectie helpt commerciële belangen heeft bij de geadviseerde uitkomst (hetgeen helaas nog vaak voorkomt).

Zelf ERP vergelijken

Om tot de beste vergelijking en keuze van ERP software te komen is een andere aanpak nodig. Deze vraagt veel mensenwerk en veel verantwoordelijkheid voor uzelf. Om hierin zelf een belangrijke rol te spelen, moet u weten hoe uw selectietraject eruit moet zien en op basis waarvan u ERP systemen met elkaar vergelijkt. Een leidraad daarbij is de ERP box. Hierin komen alle informatie en tools voor het vergelijken en selecteren van ERP software in één informatiebron samen.

Vraag over ERP systemen vergelijken?

Heeft u vragen over het vergelijken van ERP oplossingen? Neem dan contact op met de Servicedesk van het ICT informatiecentrum. Bel daarvoor 085 40 10 218 of mail naar info@informatiecentrum.nl. Wij helpen u graag bij het vinden van een antwoord.

Top 10 ERP systemen vergelijken
Bekijk de top 10 van ERP software
En wat kunt u daarmee?


Zo pakt u uw ERP implementatie aan

ERP project starten?
Lees deze adviezen!

ERP software

Wat is ERP software?
Ontdek de mogelijkheden