ERP systemen vergelijken - ICT informatiecentrum

ERP systemen vergelijken

  • Hoe kunt u ERP systemen vergelijken?
  • Hoe bepaalt u de criteria waarop u ERP software met elkaar vergelijkt?
  • Benut alle informatie, adviezen en hulp van de gratis ERP box en de ERP kennisbank

Bij het vergelijken van ERP systemen beoordeelt u de software waaruit u wilt kiezen op basis van de criteria die voor u belangrijk zijn. Wat die criteria zijn bepaalt u uiteraard zelf. Om die reden is er geen universele tool beschikbaar die u helpt bij het vergelijken van ERP oplossingen.

 

Welke ERP oplossing past het best bij uw bedrijfsactiviteiten en processen?

[ GRATIS ERP BOX ]

 

Hoe kunt u ERP software vergelijken?

Een goed en betrouwbaar geautomatiseerd tool om op basis van alle eigenschappen die voor u belangrijk zijn om ERP systemen te vergelijken en selecteren, bestaat helaas niet. Daarvoor is de selectie van ERP software te complex en zijn er te veel variabelen die de ERP software karakteriseren en uw keuze bepalen. Iedereen die beweert dat automatisch te kunnen, komt niet veel verder dan een hele grove selectie van ERP systemen met teveel uitkomsten of een onbetrouwbare selectie.

Zo pakt u uw ERP implementatie aan

ERP project starten?
Lees deze adviezen!

ERP systemen vergelijken op basiseigenschappen

De eenvoudigste criteria om ERP software te kunnen vergelijken is op grond van basiseigenschappen. Deze bestaan uit bijvoorbeeld de basisfunctionaliteit (voor welke toepassingen de software geschikt is), de vorm waarin u software kunt gebruiken (als cloudoplossing of on premise) of branchegerichtheid. Ook kosten, het land van herkomst of het aantal users wereldwijd kunnen objectief vaststelbare basiseigenschappen zijn die u kunt betrekken in uw vergelijking. Daarna wordt het een stuk lastiger en gaat het steeds meer om details.

 

Alle informatie over ERP oplossingen, toepassingen en leveranciers.

[ KENNISBANK ]

 

Gebruik de checklists

De checklists die u als onderdeel van de ERP box ontvangt, geven u een overzicht van de eigenschappen waarop u de software en ERP leveranciers kunt beoordelen. Deze zijn een goed uitgangspunt voor het bepalen van de criteria waarop u zowel ERP software als aanbieders kan vergelijken. Ook door met diverse ERP systemen en leveranciers daarvan kennis te maken, ontdekt u snel waarin deze van elkaar verschillen. Ook in alle informatie over het vergelijken van ERP oplossingen voorziet de ERP box.